luni, 23 iulie 2018

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.

Sorina Pintea a menționat că a realizat o analiză a centrelor de permanență din țară date fiind tarifele crescute și, în opinia sa, "și responsabilitatea celor care lucrează acolo ar trebui să crească".

"Făcând o analiză la nivelul țării, numărul prezentărilor în urgență, față de aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu aproximativ cu 35%. Ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condițiile în care, categoric, la număr de cazuri crescute, crește finanțarea unităților de primiri urgențe, crește și finanțarea centrelor de permanență - eficiență zero. Și atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să și desființăm aceste centre, pentru că în primul proiect era vorba doar de înființare. Sunt niște criterii pe care trebuie să le respecte, niște termene de raportare, mărturisesc că nu le-a urmărit și nu le-a cerut nimeni până acum. Dar în momentul în care eu am declarat că avem bani, trebuie să-i cheltuim eficient, trebuie să facem și chestia asta. Vom promova proiectul de act normativ, avem situațiile pe care le vom prezenta ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicității și o să le vedeți. Dar sunt cifre care ar trebui să ne dea multora de gândit", a declarat ministrul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat marți dimineață Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind însoțită de vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secțiile UPU, pediatrie, neonatologie, Obstetrică - Ginecologie - lehuze și a discutat cu medicii din unitatea sanitară și reprezentanții autorităților locale.

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'
De Neptun TV 22 iulie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit și nu se vede.

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.