marţi, 22 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.

Sorina Pintea a menționat că a realizat o analiză a centrelor de permanență din țară date fiind tarifele crescute și, în opinia sa, "și responsabilitatea celor care lucrează acolo ar trebui să crească".

"Făcând o analiză la nivelul țării, numărul prezentărilor în urgență, față de aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu aproximativ cu 35%. Ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condițiile în care, categoric, la număr de cazuri crescute, crește finanțarea unităților de primiri urgențe, crește și finanțarea centrelor de permanență - eficiență zero. Și atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să și desființăm aceste centre, pentru că în primul proiect era vorba doar de înființare. Sunt niște criterii pe care trebuie să le respecte, niște termene de raportare, mărturisesc că nu le-a urmărit și nu le-a cerut nimeni până acum. Dar în momentul în care eu am declarat că avem bani, trebuie să-i cheltuim eficient, trebuie să facem și chestia asta. Vom promova proiectul de act normativ, avem situațiile pe care le vom prezenta ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicității și o să le vedeți. Dar sunt cifre care ar trebui să ne dea multora de gândit", a declarat ministrul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat marți dimineață Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind însoțită de vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secțiile UPU, pediatrie, neonatologie, Obstetrică - Ginecologie - lehuze și a discutat cu medicii din unitatea sanitară și reprezentanții autorităților locale.

Comenteaza aceasta stire

Când și cât e cazul să stai acasă dacă ai răcit sau suferi de gripă
De Neptun TV 22 ianuarie 2019

Atât răceala, cât și gripa, sunt afecțiuni care se vindecă mai rapid dacă te odihnești suficient. Totodată, ambele sunt afecțiuni contagioase.

ALARMANT. Șapte decese cauzate de gripă într-o singură zi - numărul morților a a juns la 19!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat, sâmbătă, încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre o femeie de 45 de ani, din județul Ialomița, care nu era ăimunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului au fost înregistrate 19 decese.

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Sfatul nutriționistului după Sărbători: Lucrurile pot reveni ușor și repede la normal, fără vinovăție și cântar
De Agerpres 2 ianuarie 2019

Totodată, medicul spune că Sărbătorile înseamnă mai multă sare consumată și porții mai mari decât în mod obișnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică și demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.