luni, 12 noiembrie 2018

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.

Sorina Pintea a menționat că a realizat o analiză a centrelor de permanență din țară date fiind tarifele crescute și, în opinia sa, "și responsabilitatea celor care lucrează acolo ar trebui să crească".

"Făcând o analiză la nivelul țării, numărul prezentărilor în urgență, față de aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu aproximativ cu 35%. Ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condițiile în care, categoric, la număr de cazuri crescute, crește finanțarea unităților de primiri urgențe, crește și finanțarea centrelor de permanență - eficiență zero. Și atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să și desființăm aceste centre, pentru că în primul proiect era vorba doar de înființare. Sunt niște criterii pe care trebuie să le respecte, niște termene de raportare, mărturisesc că nu le-a urmărit și nu le-a cerut nimeni până acum. Dar în momentul în care eu am declarat că avem bani, trebuie să-i cheltuim eficient, trebuie să facem și chestia asta. Vom promova proiectul de act normativ, avem situațiile pe care le vom prezenta ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicității și o să le vedeți. Dar sunt cifre care ar trebui să ne dea multora de gândit", a declarat ministrul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat marți dimineață Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind însoțită de vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secțiile UPU, pediatrie, neonatologie, Obstetrică - Ginecologie - lehuze și a discutat cu medicii din unitatea sanitară și reprezentanții autorităților locale.

Comenteaza aceasta stire

DESCOPERIRE. Un nou medicament ar putea vindeca o maladie extrem de gravă
De Neptun TV 23 octombrie 2018

O echipă de medici din Belarus, țară cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de infecții cu tuberculoză multirezistentă, a folosit bedachilină în combinație cu alte antibiotice pentru a trata, timp de mai multe luni, un grup de pacienți bolnavi de TBC. Rezultatele sunt edificatoare pentru medici: din 181 pacienți, 168 au fost complet vindecați.

Cum să scapi de RĂCEALĂ în mod natural cu miere și ghimbir!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Mierea și ghimbirul sunt unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diverselor afecțiuni, în special atunci când vine vorba despre răcelile de sezon.