miercuri, 19 iunie 2019

Ministrul Sănătății, indignat după un control la Spitalul de Urgență Constanța: 'Dezastru, mizerie, debandadă!'

Ministrul Sănătății, indignat după un control la Spitalul de Urgență Constanța: 'Dezastru, mizerie, debandadă!'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dispus măsuri imediate, după ce duminică noaptea, a făcut un control inopinat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța. „Dezastru, mizerie, debandadă!”, a spus Pintea după ce a văzut Neurologia.

Sorina Pintea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Constanța duminică noaptea, după ora 22.30, și a mers în unitatea sanitară prin zona urgențelor, după care a vizitat mai multe secții, declarându-se nemulțumită de ce a găsit în secția Neurologie.

„Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală.  În primul rând, la intrarea în secție nu există dezinfectanți. E o secție de Neurologie. Într-un salon, de fapt în toate saloanele pe care le-am văzut și sălile de tratament, erau niște prosoape în loc de prosoape de hârtie. Care după ce că erau prosoape de material, erau și murdare. Într-un salon care era gol, teoretic ar fi trebuit să fie curat, așteptând să primească bolnavii, pardoseala mizerabilă. Era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurățat. Astea sunt chestiuni care țin de siguranța pacientului și de calitatea îngrijirilor. Vina este a asistentului șef, cu siguranță”, a declarat Sorina Pintea, precizând că a cerut schimbarea asistentului șef de pe secție.

„I-am propus domnului director medical, domnului președinte, schimbarea asistentului șef de pe Neurologie. Dar, în general, directorul de îngrijiri al spitalului are nevoie de un avertisment pentru că, teoretic, trebuie să supravegheze aceste aspecte”, a declarat ministrul Sănătății.

De asemenea, ea a fost nemulțumită și de activitatea angajaților din Unitatea de Primiri Urgențe, în special de relația cu aparținătorii pacienților.

„În Unitatea de Primiri Urgențe, aglomerație foarte mare. Am înțeles că au fost văzuți 274 de pacienți în ultimele ore. Sunt patru medici. Din păcate există aparținători care stăteau de la ora 12.00, de la ora 15.00, fără să primească informații despre pacienții care se aflau în tratament. (…) Am recomandat șefului de la Unitatea de Primiri Urgențe să angajeze asistenți sociali psihologi, pentru că există posturi în statul de funcții care să țină legătura între zona medicală și aparținători”, a explicat Pintea, care s-a arătat îngrijorată și despre situația din sezonul estival, când unitatea va fi și mai aglomerată.

„ESTE INUMAN CE SE ÎNTÂMPLĂ VARA”

„Am discutat cu doamna doctor care este și șefa UPU. Dânsa mi-a spus că a solicitat în fiecare vară Serviciului de Medicină de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății personal suplimentar. Cred că vara aceasta va trebui să discutăm altceva. Vom grăbi puțin deschiderea secției exterioare de la Năvodari, pentru a putea crea un debușeu acolo, camera de gardă și, cu siguranță, vom detașa câțiva medici astfel încât să putem acoperi mai multe linii de gardă aici, la UPU. Este inuman ce se întâmplă vara. Cu siguranță este nevoie de spațiu până se va construi noua UPU, sau, mă rog, extinderea, va trebui să găsim altfel de soluții. Și soluțiile sunt debușeul, Năvodari, eventual încă un centru de permanență în Mangalia. Năvodari va prelua nordul județului, să vedem ce vom face și cu sudul. Până la începerea sezonului estival va trebui să găsim soluții”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Imediat după sosirea Sorinei Pintea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar managerul unității, Cătălin Grasa, a întârziat până la finalizarea controlului, sosind după aproximativ o oră, fapt care l-a nemulțumit pe Horia Țuțuianu.

„Sunt trei aspecte care au fost sesizate seara aceasta, majore din punctul meu de vedere. Unu: lipsa managerului la acest control, care nu a binevoit până la această oră să apară. Doi: am cerut impetuos, mâine dimineață (luni - n.r.), doamna de la secția de Neurologie să aibă demisia pe masa managerului și trei: doamna de la triaj, care și-a permis cu trei minute înainte să ajunge noi să dea oamenii afară din triaj că vezi Doamne nu sunt locuri. La fel i-am cerut demisia până mâine dimineață să fie la manager pe birou”, a declarat Țuțuianu.

Nu e prima dată când ministrul Sorina Pintea face controale inopinate la spitale din țară. Acest lucru s-a mai întâmplat și la spitale din Gorj și Prahova, unde a cerut soluții în următoarea perioadă.

 
 

Comenteaza aceasta stire

Un fenomen rar a declanșat alarma de cod roșu! Ce a apărut pe cer VIDEO
De Neptun TV 19 iunie 2019

Un fenomen rar a declanșat alarma de cod roșu în Timiș!

Nicolae Voiculeț, moment unic la Festivalul Literar Mihai Eminescu
De Neptun TV 17 iunie 2019

Nicolae Voiculeț va crea un moment cu totul special la ediția din acest an a Festivalului Literar „Mihai Eminescu", care va avea loc sâmbătă, la Dumbrăveni.

Lista artiștilor de la Neversea!
De Neptun TV 14 iunie 2019

Cu doar trei săptămâni rămase până la cel mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA, organizatorii au anunțat ultimul val de artiști.

'Miturile Cetății' urcă pe scenă la Constanța
De Neptun TV 14 iunie 2019

A doua parte a lunii iunie este dedicată în totalitate teatrului la Constanța. Timp de 11 zile, constănțenii și turiștii care vor veni pe litoral vor putea lua parte la cea de a patra ediție a festivalului de teatru „Miturile Cetății“. Devenit deja un eveniment de referință, festivalul vine în atenția publicului în acest an cu spectacole ale unor regizori celebri precum Andrei Șerban, Silviu Purcărete sau Alexandru Dabija.

Deputatul George Vișan, despre revizuirea în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România
De Neptun TV 13 iunie 2019

Banca Mondială a revizuit în creștere la 3,6% estimările privind avansul economiei românești în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult față de prognoza din ianuarie 2019, se arată în raportul băncii, "Global Economic Prospects", publicat miercuri 12 iunie.

JUDEȚUL CONSTANȚA. A apărut prima trecere de pietoni 3D
De Neptun TV 12 iunie 2019

Șoferii vor testa o pereche de ochelari speciali care simulează starea de ebrietate sau efectele consumului stupefiante pentru a combate consumul de alcool sau de droguri la volan, fenomen care din păcate a scăpat de sub control în România, în special în sezonul estival.

SĂRBĂTOARE MARE: Rusaliile. Ce nu ai voie să faci în această zi: e păcat mare!
De Neptun TV 12 iunie 2019

Rusaliile.Duminica Rusaliilor, când este prăznuită Pogorârea Duhului Sfânt, se face prilej pentru aducerea aminte de "limbile ca de foc" care s-au pogorât peste Apostoli. Aceste "limbi" sunt închipuite astăzi de frunzele de nuc sau de tei, care sunt aduse de credincioși la biserică, spre a fi sfințite. După slujbă, frunzele se iau acasă și se așează la icoane și la uși.

CONSTANȚA. Wi-Fi gratuit pe faleza Cazinoului
De Neptun TV 10 iunie 2019

Proiectul este finanțat prin programul WIFI4EU unde Primăria Municipiului Constanța s-a înscris și a câștigat un voucher în valoare de 15 mii de euro, bani care vor fi folosiți la instalarea rețelei WI-FI.

Istoria mai puțin cunoscută a bărbatului rămas îngropat pentru veșnicie sub reactorul 4 de la Cernobîl
De Mediafax 9 iunie 2019

Agenția Associated Press scria în epocă, citând publicația sovietică Pravda: "Reactorul 4 îi va fi și sicriu. Și poate cineva va scrie pe acele ziduri de ciment că nu reactorul a fost îngropat acolo, ci Valeri Kodemciuk".

Autostrada Soarelui, blocată pentru lucrări în plin sezon estival. Pe ce porțiuni traficul va fi deviat, până în 15 iulie
De Neptun TV 8 iunie 2019

Circulația este astfel deviată pe sensul Constanța-București, până în data de 15 iulie 2019.

Vremea extremă provoacă pagube. Sute de case avariate și drumuri blocate, în ultimele 24 ore!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Peste 40 de localități din 22 de județe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de inundații, fiind blocate mai multe drumuri județene și naționale din cauza apei și a alunecărilor de teren. Potrivit MAI, au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert în 13 județe.

Târg de sănătate și frumusețe la Constanța
De Neptun TV 7 iunie 2019

Vara și-a intrat pe deplin în rol la Malul Mării Negre iar sezonul estival este deschis oficial de mai bine de o lună. Și cum plaja este cel mai potrivit loc pentru etalarea frumuseții, la Constanța are loc în aceste zile un târg dedicat exclusiv frumuseții, dar mai ales sănătății. Cu acest prilej constănțenii și nu numai pot afla care sunt noutățile în domeniu sau pot beneficia de ofertele pregătite de expozanți.

Radu Mazăre se însoară
De Neptun TV 7 iunie 2019

Radu Mazăre se însoară!

Bilanț ÎNFIORĂTOR după prăpădul făcut de ploi și inundații
De Neptun TV 7 iunie 2019

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt județe, precizează MAI.

CONSTANȚA. Infanteriștii marini români participă la exercițiul multinațional BALTOPS 19
De Neptun TV 6 iunie 2019

30 de infanteriști ai Regimentului 307 Infanterie Marină participă, începând de joi, la exercițiul multinațional BALTOPS 19 (Baltic Operations), care se desfășoară în Kiel (Germania), Insula Saaremaa (Estonia), Klapeida (Lituania), Ravlunda (Suedia) și în apele internaționale ale Mării Baltice.

Ploile au blocat mai multe drumuri în țară - situația actualizată!
De Neptun TV 6 iunie 2019

Traficul rutier este afectat pe mai multe drumuri județene și naționale din cauza acumulării de apă sau a alunecărilor de teren în urma ploilor, în ultimele 24 de ore fiind emise 22 de avertizări de fenomene meteorologice, între care 11 au fost cod portocaliu pentru 10 județe, informează MAI.

Ziua eroilor și Înălțarea Domnului sunt sărbătorite astăzi. Tradiții și obiceiuri
De Mediafax 6 iunie 2019

Creștinii serbează, joi, Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere, zi în care în toate bisericile, mănăstirile și catedralele din țară și străinătate sunt pomeniți eroii români, un praznic al bisericii române adoptat din 2003 ca Sărbătoare Națională.

6 iunie 2019, Înălțarea Domnului. Mare sărbătoare creștin ortodoxă
De Mediafax 5 iunie 2019

Creștinii ortodocși sărbătoresc, joi, Înălțarea Domnului, cunoscută și ca Ispasul sau Paștele Cailor, ultima zi din an în care se pot înroși ouă și se salută cu ”Hristos s-a Înălțat!”. Din 1920, slujbele de la biserică pomenesc Eroii Neamului, de aceea tot astăzi, în România, este Ziua Eroilor.

Preot din Constanța, acuzat că a abandonat o bătrână într-o mănăstire după ce i-a dat casa. 'De ce și-a bătut joc de mine?'
De Neptun TV 5 iunie 2019

Femeia trăiește de mai bine de doi ani într-o mănăstire, fiind îngrijită de măicuțele de aici. A fost adusă char de cel căruia îi lăsase casa.

Inundațiile continuă să facă ravagii în țară: Circulație îngreunată sau închisă pe trei drumuri naționale!
De Neptun TV 5 iunie 2019

Circulația rutieră este îngreunată sau întreruptă, miercuri, pe trei drumuri naționale, din cauza apei acumulate pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Tronsoane afectate sunt în județele Argeș, Ilfov și Teleorman.

CONSTANȚA. A început ridicarea mașinilor fără permis de acces în Zona Peninsulară!
De Neptun TV 4 iunie 2019

„Recomandăm deținătorilor de permise pentru acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța să afișeze documentele la vedere în autovehicul astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali iar conducătorilor auto le aducem la cunoștință că intrarea și ieșirea autoturismelor în/din Zona Peninsulară se va realiza doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces, prin locațiile în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Menționăm că viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maxim 30 km/h”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.