vineri, 23 februarie 2018

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că personalul medical din sistemul de sănătate va avea creșteri de la 70 la 170%, astfel un medic primar va ajunge să câștige net, de la 1 martie, peste 9.000 de lei, în timp ce medicii legiști vor primi chiar și 4.000 de euro.

"De la 1 martie 2018, salariile medicilor și asistenților medicali cresc la nivelul salariilor de bază stabilite pentru anul 2022. În acest context, începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale medicilor și asistenților medicali, salariile brute, vor crește față de luna ianuarie cu salariile cuprinse între 70 și 173 la sută. Astfel încât un medic primar din unități sanitare clinice are un salariu de bază net în decembrie 2017 de 3.939, în ianuarie 4.108 lei, iar în martie 9.106. Aceste salarii nete nu au cuprinse sporurile acordate pentru orele de gardă și pentru condiții. Acestea pot dubla salariul net", a declarat Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă.

De cele mai mari creșteri, în schimb, vor beneficia medicii legiști și cei de anatomie patologică, ei ajungând la un salariu brut de 4.000 de euro, după o creștere de 71%.

Ministrul Sănătății a explicat că asistenții medicali cu studii superioare vor avea o majorări de aproximativ 1.200 de lei, adică, de la 1.800 de lei cât câștigau în decembrie 2017 vor ajunge la peste 3.000 de lei, la 1 martie 2018. De asemenea, nici în cazul lor, aceste majorări nu cuprind și sporurile de tură, de sărbători legale și de condiții, care pot dubla aproape salariul.

De creșteri vor beneficia și infirmierele care vor primi un salariu net peste 2.500 de lei, de la 1.200 de lei.

"Medicii rezidenți vor beneficia de o creștere salarială semnificativă, iar până la intrarea în vigoare a acestor creșteri vor beneficia de burse de rezidențiat. Începând cu 1 martie 2018, salariile de bază brute vor crește între 151 și 287 la sută în funcție de specialitate. Un medic rezident anul I are în prezent un salariu brut de 1.985 de lei. După creșterea salarială va avea 5.700 de lei brut, astfel încât ajunge în anul VI cu un cuantum de 7.900 de lei brut. Medicii rezidenți pot obține venituri suplimentare prin orele de gardă, având în vedere că ei pot fi incluși la cerere în linie de gardă. Tot de la 1 martie, medicii rezidenți vor beneficia de norma de hrană", a explicat ministrul Sănătății.

Nici medicii de familie nu sunt uitați, chiar dacă sunt finanțați din bugetul CNAS, aceștia vor avea o creștere a punctului de la 4,8, la 5,82, de la 1 aprillie, atunci când se vor semna contractele cadru. Punctul se aplică fie pe numărul de pacienți, fie pe numărul de servicii, iar cu ajutorul lui se calculează salariile medicilor de familie.

Comenteaza aceasta stire

Gripa face ravagii la Constanța! Toate spitalele sunt în carantină - o femeie luptă pentru viața sa în Secția de Terapie Intensivă!
De Antonia Maer 15 februarie 2018

Semnal de alarmă din partea medicilor constănțeni. 73 de cazuri de gripă au fost confirmate deja în Constanța, de la începutul sezonului. Cel mai grav caz este al unei femei care luptă pentru viață în Secția de Terapie Intensivă, după ce ar fi contactat virusul gripal. În toate spitalele din Constanța a fost instituită carantina, mai ales că și numărul virozelor respiratorii este în creștere.

CONSTANȚA. Investiții masive în sistemul de sănătate constănțean - Spitalul Județean de Urgență va primi mai multe aparate de ultimă generație!
De Roxana Glăvan 14 februarie 2018

Și Secția de Sterilizare a primit fonduri de la Consiliul Județean Constanța, iar reparații capitale se fac și la Laboratorul de Angiografie. Pe lângă calculatoare, paturi și dotări specifice urgenței, sunt vești și pentru introducerea în circuitul de sănătate a Policlinicii 2. Aceasta va fi repusă în funcțiune pe etape.

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Alte opt persoane au murit, în ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numărul deceselor ajungând la 16.

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat joi că salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie. Pintea susține că unele salarii vor depăși 4.000 de euro, după indexare.

Numărul virozelor respiratorii crește la Constanța. Ce sfaturi dau specialiștii
De Roxana Glăvan 7 februarie 2018

Atenție în această perioadă pe unde mergeți, cu cine vă întâlniți și ce consumați. Medicii constănțeni ne avertizează că numărul persoanelor cu viroze respiratorii și gripă crește de la o zi la alta.

ROMÂNIA. Gripa a mai făcut două victime - numărul deceselor a ajuns la 10 persoane!
De Neptun TV 7 februarie 2018

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza gripei din România a crescut la zece.

CONSTANȚA. Rețetele 'analfabete', pericol pentru viața pacienților! O mămică nu a putut cumpăra medicamentelele pentru copilul de 2 ani din cauza scrisului urât al doctorului!
De Roxana Glăvan 5 februarie 2018

Chiar dacă trăim în secolul 21, iar calculatorul și tabletele sunt la îndemâna oricui în zilele noastre, există încă medici care prescriu rețete scrise de mână. Există însă și cazuri în care acest lucru par să dea dureri de cap farmaciștilor, care reușesc cu greu să le descifreze.

ORADEA: Un copil de nouă ani a fost trimis acasă deși era în comă. Motivul este incredibil
De Neptun TV 2 februarie 2018

Un copil de doar nouă ani a fost externat din Spitalul Municipal din Oradea și trimis acasă pentru ca parinții nu au vrut să plătească spitalizarea. Micuțul a fost transferat la București după intervenția Ministrului Sănătății.

Precizările Spitalului Privat ISIS după moartea Teodorei, mama decedată la câteva ore după naștere!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

Redăm, în continuare, conținutul integral al comunicatului dat de spitalul Isis.