duminică, 22 iulie 2018

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că personalul medical din sistemul de sănătate va avea creșteri de la 70 la 170%, astfel un medic primar va ajunge să câștige net, de la 1 martie, peste 9.000 de lei, în timp ce medicii legiști vor primi chiar și 4.000 de euro.

"De la 1 martie 2018, salariile medicilor și asistenților medicali cresc la nivelul salariilor de bază stabilite pentru anul 2022. În acest context, începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale medicilor și asistenților medicali, salariile brute, vor crește față de luna ianuarie cu salariile cuprinse între 70 și 173 la sută. Astfel încât un medic primar din unități sanitare clinice are un salariu de bază net în decembrie 2017 de 3.939, în ianuarie 4.108 lei, iar în martie 9.106. Aceste salarii nete nu au cuprinse sporurile acordate pentru orele de gardă și pentru condiții. Acestea pot dubla salariul net", a declarat Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă.

De cele mai mari creșteri, în schimb, vor beneficia medicii legiști și cei de anatomie patologică, ei ajungând la un salariu brut de 4.000 de euro, după o creștere de 71%.

Ministrul Sănătății a explicat că asistenții medicali cu studii superioare vor avea o majorări de aproximativ 1.200 de lei, adică, de la 1.800 de lei cât câștigau în decembrie 2017 vor ajunge la peste 3.000 de lei, la 1 martie 2018. De asemenea, nici în cazul lor, aceste majorări nu cuprind și sporurile de tură, de sărbători legale și de condiții, care pot dubla aproape salariul.

De creșteri vor beneficia și infirmierele care vor primi un salariu net peste 2.500 de lei, de la 1.200 de lei.

"Medicii rezidenți vor beneficia de o creștere salarială semnificativă, iar până la intrarea în vigoare a acestor creșteri vor beneficia de burse de rezidențiat. Începând cu 1 martie 2018, salariile de bază brute vor crește între 151 și 287 la sută în funcție de specialitate. Un medic rezident anul I are în prezent un salariu brut de 1.985 de lei. După creșterea salarială va avea 5.700 de lei brut, astfel încât ajunge în anul VI cu un cuantum de 7.900 de lei brut. Medicii rezidenți pot obține venituri suplimentare prin orele de gardă, având în vedere că ei pot fi incluși la cerere în linie de gardă. Tot de la 1 martie, medicii rezidenți vor beneficia de norma de hrană", a explicat ministrul Sănătății.

Nici medicii de familie nu sunt uitați, chiar dacă sunt finanțați din bugetul CNAS, aceștia vor avea o creștere a punctului de la 4,8, la 5,82, de la 1 aprillie, atunci când se vor semna contractele cadru. Punctul se aplică fie pe numărul de pacienți, fie pe numărul de servicii, iar cu ajutorul lui se calculează salariile medicilor de familie.

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'
De Neptun TV 22 iulie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit și nu se vede.

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.