miercuri, 20 februarie 2019

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit și nu se vede.

Sorina Pintea, care a vizitat vineri s-a aflat vineri Spitalul Clinic Județean de Urgență, a precizat faptul că unitatea medicală nu corespunde nevoilor pe care regiunea le are.

“Din punctul meu de vedere, ori nu s-a investit suficient de mult în acest spital, ori s-a investit și nu se vede, dar spitalul din Constanța, din punctul nostru de vedere, nu corespunde nevoilor pe care regiunea Dobrogea le are în acest moment. Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes național, având în vedere afluxul de turiști. Apoi avem baza NATO, avem migranții. Se impun foarte multe lucruri de făcut în acest spital și categoric este nevoie și de finanțări”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a afirmat că ministerul alocă pentru acest an opt milioane de lei pentru aparatură medicală, pe lângă alți 12 milioane de lei care vor fi dați pentru diverse proiecte.

“În afară de cele 12 milioane și care sunt bani obținuți pe proiecte retrospective și care vor veni pe parcurs, Ministerul Sănătății alocă opt milioane de lei pentru aparatură medicală. Cei 12 milioane sunt pe proiecte retrospective, adică pe ce a investit spitalului de la 1 ianuarie 2014 până în prezent și care se recuperează pe Programul Operațional Regional, dar opt milioane sunt bani aprobați spitalului din Constanța, în urma unor solicitări depuse de-a lungul anilor”, a afirmat ministrul Sănătății, precizând că Spitalul Județean Constanța are nevoie de îmbunătățiri de la condițiile hoteliere și până la aparatura medicală.

Sorina Pintea a avertizat că în cazul tuturor fondurilor alocate spitalelor din țară vor fi verificări pentru a se vedea cum au fost cheltuiți banii.

„Vreau să precizez un singur lucru - anul acesta am făcut multe alocări bugetare pentru spitale din țară, dar o filă de buget merge la spital și una la Corpul de control. S-au investit foarte mulți bani în sănătate, din păcate rezultatele se văd prea puțin. De aceea, nu avem de gând să nu verificăm pe ceea ce cheltuim și nu o luați ca pe o amenințare, deci este pentru fiecare spital valabil acest lucru”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, ea a menționat că este nevoie de înființarea de centre de permanență în municipiul Constanța.

“Am pus niște întrebări. Câte centre de permanență sunt în Constanța pentru că aceste centre ar fi foarte utile în perioada estivală. Și mi s-a spus că niciunul în Constanța. Și atunci am sugerat să împrumute de la Timișoara, unde sunt 17. Bineînțeles că era o glumă, dar trebuie să analizăm destul de serios acest aspect, aceste puncte ambulatorii care s-ar putea deschide pe perioada verii în stațiuni. Până la urmă, din statistici aici în urgență se consultă până la 500 de pacienți zilnic. Media la numărul de doctori pe care îi are și la liniile de gardă pe care le are spitalul este de 300. Deci, o supra, supra aglomerare”, a explicat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a fost prezentă, tot vineri, la inagurarea Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud. Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Secția a fost reabilitată și modernizată și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

Ministrul Sănătății a vizitat și viitorul Centru de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari, pentru care Primăria finanțează lucrările de reabilitare și modernizare. Autoritățile locale estimează că centrul va putea fi funcțional începând din primăvara anului viitor.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

ALERTĂ LA CONSTANȚA. Gripa face primele victime - două persoane au fost ucise de virus!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal.

CONSTANȚA. Măsuri contra gripei luate la Spitalul Județean! Care sunt noile reguli
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință.

Când și cât e cazul să stai acasă dacă ai răcit sau suferi de gripă
De Neptun TV 22 ianuarie 2019

Atât răceala, cât și gripa, sunt afecțiuni care se vindecă mai rapid dacă te odihnești suficient. Totodată, ambele sunt afecțiuni contagioase.