joi, 18 octombrie 2018

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'

Ministrul Sănătății: 'Spitalul din Constanța nu corespunde nevoilor regiunii'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit și nu se vede.

Sorina Pintea, care a vizitat vineri s-a aflat vineri Spitalul Clinic Județean de Urgență, a precizat faptul că unitatea medicală nu corespunde nevoilor pe care regiunea le are.

“Din punctul meu de vedere, ori nu s-a investit suficient de mult în acest spital, ori s-a investit și nu se vede, dar spitalul din Constanța, din punctul nostru de vedere, nu corespunde nevoilor pe care regiunea Dobrogea le are în acest moment. Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes național, având în vedere afluxul de turiști. Apoi avem baza NATO, avem migranții. Se impun foarte multe lucruri de făcut în acest spital și categoric este nevoie și de finanțări”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a afirmat că ministerul alocă pentru acest an opt milioane de lei pentru aparatură medicală, pe lângă alți 12 milioane de lei care vor fi dați pentru diverse proiecte.

“În afară de cele 12 milioane și care sunt bani obținuți pe proiecte retrospective și care vor veni pe parcurs, Ministerul Sănătății alocă opt milioane de lei pentru aparatură medicală. Cei 12 milioane sunt pe proiecte retrospective, adică pe ce a investit spitalului de la 1 ianuarie 2014 până în prezent și care se recuperează pe Programul Operațional Regional, dar opt milioane sunt bani aprobați spitalului din Constanța, în urma unor solicitări depuse de-a lungul anilor”, a afirmat ministrul Sănătății, precizând că Spitalul Județean Constanța are nevoie de îmbunătățiri de la condițiile hoteliere și până la aparatura medicală.

Sorina Pintea a avertizat că în cazul tuturor fondurilor alocate spitalelor din țară vor fi verificări pentru a se vedea cum au fost cheltuiți banii.

„Vreau să precizez un singur lucru - anul acesta am făcut multe alocări bugetare pentru spitale din țară, dar o filă de buget merge la spital și una la Corpul de control. S-au investit foarte mulți bani în sănătate, din păcate rezultatele se văd prea puțin. De aceea, nu avem de gând să nu verificăm pe ceea ce cheltuim și nu o luați ca pe o amenințare, deci este pentru fiecare spital valabil acest lucru”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, ea a menționat că este nevoie de înființarea de centre de permanență în municipiul Constanța.

“Am pus niște întrebări. Câte centre de permanență sunt în Constanța pentru că aceste centre ar fi foarte utile în perioada estivală. Și mi s-a spus că niciunul în Constanța. Și atunci am sugerat să împrumute de la Timișoara, unde sunt 17. Bineînțeles că era o glumă, dar trebuie să analizăm destul de serios acest aspect, aceste puncte ambulatorii care s-ar putea deschide pe perioada verii în stațiuni. Până la urmă, din statistici aici în urgență se consultă până la 500 de pacienți zilnic. Media la numărul de doctori pe care îi are și la liniile de gardă pe care le are spitalul este de 300. Deci, o supra, supra aglomerare”, a explicat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a fost prezentă, tot vineri, la inagurarea Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud. Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Secția a fost reabilitată și modernizată și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

Ministrul Sănătății a vizitat și viitorul Centru de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari, pentru care Primăria finanțează lucrările de reabilitare și modernizare. Autoritățile locale estimează că centrul va putea fi funcțional începând din primăvara anului viitor.

Comenteaza aceasta stire

Cum să scapi de RĂCEALĂ în mod natural cu miere și ghimbir!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Mierea și ghimbirul sunt unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diverselor afecțiuni, în special atunci când vine vorba despre răcelile de sezon.

Ministerul Sănătății: 12 cazuri noi de infecție cu West Nile. În ultima săptămână, 2 oameni au murit
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Ministerul Sănătății anunță că în ultima săptămână, au fost confirmate două cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nille, fiind înregistrate, în total, 268 de cazuri. Până în prezent, 38 de oameni au murit, dintre care doi în ultima săptămână.

Virusul West Nile face noi victime - 6 oameni au murit în ultima săptămână!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul lunii mai și până în prezent au fost înregistrate 256 de cazuri de meningite și meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile.

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.