sîmbătă, 24 august 2019

Ministrul Transporturilor și-a dat seama că nu poate finaliza autostrada Cernavodă – Constanța și caută vinovați

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, și-a dat seama că nu poate finaliza autostrada Cernavodă – Constanța până la vară, iar acum caută țapi ispășitori. Boagiu spune că președintele Consiliul Județean Constanța nu le-a dat constructorilor certificatul de urbanism, împiedicând astfel continuarea Autostrăzii. Nicușor Constantinescu îi reamintește ministrului că președinții de Consilii Județene nu pot aproba niciun act pentru investiții de interes național, conform unei ordonanțe a Guvernului Boc. Ba mai mult, la el nu a ajuns o astfel de documentație, pentru a avea măcar ce ...semna.

De câte ori observă că se apropie termenul promis pentru inaugurarea porțiunii de 50 de kilometri de autostradă, iar construcția bate pasul pe loc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, aruncă pisica în altă curte. Acum o lună, vinovat era ministrul Culturii, pe care Emil Boc îl certa în ședință de Guvern că nu a descărcat arheologic zona prin care trece autostrada. Pe hârtie. Astăzi, Boagiu a mai găsit un țap ispășitor.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu spune că  orice fel de act cu privire la o investiție de interes național, deci și certificatul invocat de Boagiu, trebuie eliberat chiar de ministerul acesteia și nu de Consiliul Județean.

Președintele Consiliului Județean mai spune că de pe vremea ministrului Mitrea și până în prezent, proiectele s-au modificat de zece ori. Fiecare ministru pedelist de la transporturi a schimbat traseul autostrăzii soarelui, ultimul fiind Radu Berceanu. În schimb investiția a rămas nefinalizată.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că și în cazul în care el ar fi cel care ar trebui să aprobe certificatul, nu ar avea cum să o facă. Și asta tocmai pentru că la instituție nu a ajuns niciun fel de document cu privire la noua poziționare a autostrăzii Constanța - Cernavodă.

Comenteaza aceasta stire