joi, 22 august 2019

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Tot ce trebuie să știi despre evenimentele de pe litoral! Vezi orarul autobuzelor RATC, traseul curselor speciale și agenda petrecerilor de la malul mării!

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Tot ce trebuie să știi despre evenimentele de pe litoral! Vezi orarul autobuzelor RATC, traseul curselor speciale și  agenda petrecerilor de la malul mării!

Orarul autobuzelor RATC, traseul curselor speciale cu autobuzele etajate, petrecerile câmpenești, festivalurile și concertele de pe litoral fac agenda completă pentru turiștii de 1 Mai.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța relansează în minivacanța 28 aprilie - 1 mai linia turistică CiTy Tour. Autobuzele etajate străbat anul acesta un traseu cu totul nou, care te duce prin centrul vechi al orașului, prin port, până la stațiunea Mamaia. Acest proiect este realizat împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A în cadrul proiectului Civitas Portis cu intenția de a lega orașul Constanța, Portul Constanța și stațiunea Mamaia.

Linia estivală CiTy Tour va circula pe noul traseu: Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta - str. Termele Romane - str. Negru Vodă - str. Mircea cel Batrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din stațiunea Mamaia.

Pentru minivacanța de 1 Mai, noua linie va fi deservită de 4 autobuze în program 9.00 - 18.00, cu plecări din Mamaia (Tabara Turist) cu o frecvență de 30 de minute, iar începand cu 15 iunie, traseul va fi deservit de 6 autobuze etajate. În perioada estivală, autobuzele CiTy Tour vor circula pe principiul atât de popular Hop On / Hop Off. Marele avantaj pentru pasageri este posibilitatea întreruperii traseului turistic pentru vizitarea obiectivelor de interes și să continue călătoria, cu un alt autobuz etajat, din oricare stație, în prețul biletului achitat inițial.

Autobuzele City Tour includ în ruta lor obiective turistice importante din orașul Constanța, cât și din stațiunea Mamaia: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic Tomis, Delfinariu, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia.

Prețul pentru o călătorie cu autobuzele etajate în perioadă minivacanței de 1 Mai este de 1,5 lei, iar în perioada estivală, prețul pentru o călătorie va fi de 3 lei și pentru toata ziua (hop on / hop off) va fi de 5 lei. Biletele se găsesc la chioșcuri și distribuitori dar și direct la conducătorii autobuzelor etajate. Pe linia estivală “ CiTy Tour” gratuitățile și abonamentele nu sunt valabile, deoarece este traseu turistic.

De asemenea, RATC prelungește Linia 100 (cu plecare de la Gara CFR) până în stațiunea Mamaia (Tabăra Turist) atât în perioada minivacanței, cât și pentru sezonul estival. Astfel linia 100 Mamaia va circula pe traseul: Gara CFR - bulevardul Alexandru Lăpușneanu - City Park - stațiunea Mamaia până la Tabăra Turist, fiind deservită de 6 autobuze în program 5.45 – 23.00, cu plecări din Gară cu o frecvență de 15 de minute. Durata cursei va fi de 80 de minute. Abonamentele și gratuitățile emise pentru linia 100 sunt valabile și în stațiunea MAMAIA.

Autobuzele etajate din Constanța-Mamaia

Sursa RATC RATC Constanța anunță că în zilele de 28, 29, 30 aprilie 2018 și 1 mai 2018, autobuzele vor circula în program de sâmbătă și duminică (5.45 - 23.00).

- Se introduce linia CiTy Tour cu plecare din fața Gării CFR în program 9.00 – 18.00;

- Liniile care deservesc centrele comerciale VIVO și CARREFOUR vor circula, de asemenea, cu program de sâmbătă și duminică;

- Linia 3B va circula cu program redus, respectiv curse la orele 6.00, 12.00, 18.00; - Linia 51B se suspendă în această perioadă;

- În data de 2 mai 2018, autobuzele vor circula cu program normal (5.15 - 23.00).

Festivalul Berii la Pavilionul Expozițional Constanța

Consiliul Județean Constanța organizează, prin Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada, în perioada 28 aprilie - 1 mai 2018, cea de-a doua ediție a Festivalului Berii.

Evenimentul va avea loc la Pavilionul Expozițional din Constanța. Spectacolele vor avea loc după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 28 APRILIE 2018

15.00 – 16.00 - GRUPUL ETNO-FOLCLORIC ȘTEFAN VODĂ – CHIȘINĂU

16.00 – 18.00 - ANSAMBLUL FOLCLORIC ȚARA VRANCEI

18.00 – 19.00 - TARAFUL IONEL TUDORACHE

19.00 – 20.00 - BENONE SINULESCU

20.00 – 21.00 - PROVINCIALII

DUMINICĂ, 29 APRILIE 2018

15.00 – 16.00 - HAIDUCII

16.00 – 17.00 - KRONOS

17.00 – 18.00 - ANSAMBLUL DE DANSURI CIOBĂNAȘUL - GALAȚI

18.00 – 19.00 - TARAFUL de CALIU

19.00 – 20.00 - GIPSY CASUAL

20.00 – 21.00 - SPITALUL DE URGENȚĂ

LUNI, 30 APRILIE 2018

18.00 – 19.00 - ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE MUGURELUL – CERNAVODĂ

19.00 – 19.30 - ELENA PLĂTICĂ

19.30 – 20.00 - MARIA SALARU

20.00 – 21.00 - FLY PROJECT MARȚI,

01 MAI 2018

15.00 – 17.00 - ANSAMBLUL FOLCLORIC PROFESIONIST IZVOARE DOBROGENE MARGARETA CLIPA

17.00 – 18.00 - VALI CRĂCIUNESCU

18.00 – 19.00 - MARIA DRAGOMIROIU

19.00 – 20.00 - IONUȚ GALANI

20.00 – 21.00 - ZURALIA ORCHESTRA

Agenda evenimentelor de pe litoral

Lumea începe să se strângă la mare încă de joi, 26 aprilie, când la Mamaia începe SunWaves, ediția nr. 23. Cortul alb a fost ridicat deja pe plaja Crazy din nordul stațiunii. Muzica tehno va răsuna în perioada 26 aprilie-1 mai, din platanele unui șir lung de DJ români și străini bine cotați. A doua zi se deschid tejghelele rulotelor cu mâncare, băutură și delicatese în campingul Enigma, din nordul Mamaiei.

Festival du Bonheur (27 aprilie-1 mai) va fi un loc cu spații de agrement, mese, scaune și perne uriașe, totul condimentat cu muzică de club de ziua până noaptea.

Pe plaja Fratelli din Mamaia este petrecere în fiecare noapte: vineri, 27 aprilie - Damian & Brothers, Feli, Gigi Sima și Gică Coadă. sâmbătă, 28 aprilie - DJ Magnum; duminică, 30 aprilie - Smiley.

Marea debarcare de la mare

 Pentru pasionații de altfel de distracție s-a inventat Dapyx, Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice de la Medgidia, pentru că „La Medgidia eroii nu mor niciodată!“, după cum spune motto-ul manifestării ajunse la a doua ediție.

Pe stadionul Iftimie Ilisei vor poposi în perioada 27-30 aprilie tabere de daci și de romani, gladiatori, luptători în Războaiele Mondiale, cu parade și ateliere de meșteșuguri interactive, muzică și bucătărie medievală, spectacole de flăcări, lumini și muzică românească de top (Smiley, Loredana, Andra, Holograf și Provincialii).

În weekend (28-29 aprilie), la Vama Veche răsare Sunset Festival (pe strada Tudor Vladimirescu), cu Argatu & Moș Martin, Coma, CTC, Kazi Ploae & Photosilah, Nimeni Altu’, Specii, Vali Umbră și Gonza, DJ Oldskull etc.

În 29 aprilie, tot la Vama Veche, Festivalul estival Vama Libre are avanpremiera pe plaja Acolo, cu Omul cu șobolani, Țapinarii și Partizan (acustic), Reversed Gravity, Colonist pe Lună, Full Tones.

La Costinești, discoteca White Horse are concerte în fiecare seară, iar în weekend cântă Bucovina - 28 aprilie și Trooper - 29 aprilie. Iar petreceri sunt în fiecare club de pe litoral, cu invitați speciali. Evenimente la VIVO! Constanța

Serbare câmpenească la Cumpăna

„1 Mai este o sărbătoare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Este o sărbătoare a celor ce muncesc și aici se includ toți cei care consideră că fac acest lucru. Faptul că este preluată în unanimitate de alte națiuni europene face ca poporul nostru să se manifeste nu numai în creațiile ce-i aparțin exclusiv, ci și în modul în care asimilează motivele de mare circulație“, transmite Primăria Cumpăna, care anunță că alături Consiliul Local al Comunei Cumpăna are „deosebita plăcere de a invita publicul la o serbare câmpenească, ce va avea loc în ziua de 1 Mai 2018“.

Astfel, începând cu ora 12, pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră se va sărbători alături de artiștii comunei Cumpăna, membrii Ansamblurilor Foclorice Mugurașii Cumpenei, Boboceii Cumpenei, Ansamblul de Dansuri Turcești Kardelen, Grupul Folktrotter, soliștii vocali: Ștefania Luzinschi, Elena Iordan, Cătălin Câmpanu, Mihai Crap, Sebastian Chelbea.

Pe scena amplasată în aer liber vor evolua elevele Școlii de Balet Nicolae Spirescu, ale dansului sportiv - Laura Dance Studio, ale gimnasticii ritmice si, nu în ultimul rând, vor încânta cu muzica populară și de petrecere Formația AMIGO - Iulian Tănase, Marian Bordea, Costel Mandache, Anton Șuteu, Sandu Gubei, soliștii: Lucian Costea, Nițu Jan, Mihai Teodor, Adriana Ivanciu, Walter Ghicolescu, Ionela Maricaș, Virginia Ciorogaru, Vivi Petcu, Atanase Nicu, Maria Panov, Liliana Giba, Amet Elvis.

„Muzica de petrecere, grătarele cu mititei și voia bună se vor menține pe durata întregii zile, până târziu în noapte“, transmite Primăria Cumpăna.

Sursă: Adevărul.ro

Comenteaza aceasta stire