vineri, 19 iulie 2019

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Zeci de mii de tineri petrec pe litoral! Mamaia și Vama Veche, în topul preferințelor!

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Zeci de mii de tineri petrec pe litoral! Mamaia și Vama Veche, în topul preferințelor!

Zeci de mii de tineri se află zilele acestea pe litoral, în miniacanța de 1 Mai, pentru ei fiind pregătite festivaluri de muzică, gastronomice și de bere, întreceri de mașini și multe concerte, cele mai aglomerate stațiuni fiind și în acest an Mamaia și Vama Veche.

În Mamaia și Vama Veche se află mai bine de 30.000 de persoane.

Petrecerile s-au ținut lanț începând de vineri seară, când s-a deschis și sezonul de clubbing și de petreceri, iar stațiunile Mamaia și Vama Veche au fost luate cu asalt, muzica pentru toate gusturile răsunând în boxe. Tinerii au cântat și dansat până în zori, oprindu-se numai cât să se deplaseze într-un alt club, pentru un nou val de petreceri.

După ce au încercat să admire răsăritul de soare, mulți dintre turiști au rămas să se plimbe pe plajă. S-au găsit și temerari care s-au scăldat în mare, un act de curaj și bravadă pentru că temperatura apei este foarte scăzută și nici în aer nu sunt prea multe grade Celsius.

Conform unor cifre estimative, prezentate de către hotelieri, peste 20.000 de persoane au ales Mamaia și în zona Mamaia Nord - Năvodari, pentru zona de cluburi, iar alte peste 10.000 de tineri au optat pentru libertatea și nonconformismul din Vama Veche.

Din păcate, în celelalte stațiuni, de la Eforie până în Costinești, și de la Olimp la Saturn, puțini au fost cei care au ales să-și petreacă această minivacanță, aici mergând în special familiile cu copii, care au fost tentate de ofertele all inclusive, de plaja primitoare și de liniștea din aceste zone. La rândul lor, constănțenii au încercat să scape de frenezia și aglomerația din stațiune și au mers să se plimbe pe faleza de la Cazino
Evenimentele, petrecerile și concertele vor continua și luni și marți, cu noi și noi tentanții pentru tinerii de pe litoral.

Și pentru ca distracția tinerilor să se desfășoare fără evenimente nedorite, câteva sute de polițiști și jandarmi au intrat de vineri în dispozitiv.

Echipaje de patrulare ale poliției rutiere cât și cele de siguranță publică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sunt prezente în majoritatea zonelor cu flux important de turiști. În total, peste 800 de angajați ai Ministerului de Interne, plus echipaje de jandarmi, acționează începând din zona stațiunii Mamaia și până la Vama Veche, în vederea asigurării unui sistem integrat de prevenire și combatere a criminalității stradale și pentru desfășurarea în condiții optime de siguranță a activităților din această perioadă.

Comenteaza aceasta stire