miercuri, 21 august 2019

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Zeci de mii de turiști așteptați în weekend - doar zece salvamari se vor afla la posturi!

Zeci de mii de turişti vor veni, începând cu acest weekend, în staţiunile de pe litoralul românesc. Şi cum marea atrage precum un magnet, cu siguranţă vor fi temerari care se vor aventura valuri. Este bine de ştiut, însă, că apa va fi destul de rece, iar salvamarii nu se vor regăsi pe toate plajele. Aceştia vor fi prezenţi doar în staţiunea Mamaia şi Eforie Nord, dar şi pe plaja Modern, unii dintre ei chiar şi fără să fie plătiţi. În schimb însă, autorităţile spun că plajele sunt pregătite în proporţie de 98%. La fel şi drumurile care duc spre mare.

De Andreea Bajdechi 21:55, 25 aprilie 2018 99 vizite LITORAL

Doar zece salvamari se vor afla la posturi în minivacanța de 1 Mai. Mai exact, începând de mâine, aceștia vor avea grijă de turiștii și contănțenii care merg pe plajele din Mamaia și din Constanța. Salvamari vor fi și în Eforie Nord, dar aceștia nu o să fie plătiți, contractele lor urmând să se semneze abia după 15 iunie.

Salvamarii vor avea la dispoziție patru ATV- uri și astfel, vor putea patrula de la Năvodari până în Constanța. Tot cu ajutorul acestora vor fi transportate și cadrele medicale, de la punctele de prim ajutor, până la locul intervenției, dacă va fi nevoie. Așadar, singura problemă: apa rece a mării. 

Cei care aleg să meargă în alte stațiuni, în afara celor amintite, trebuie să fie cu băgare de seamă. Nu are cine să le sară în ajutor dacă se aventutează în valuri. Plajele însă vor fi curate și drumurile bune, cu mici excepții, ne dau asigurări autoritățile. 

Așadar, atenție cum circulați, ca să ajungeți în siguranță la mare unde vă așteaptă distracțiile de tot felul. 

Comenteaza aceasta stire