sîmbătă, 17 august 2019

Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a Turciei

Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a Turciei

Antrenorul român Mircea Lucescu, în vârstă de 72 de ani, va prelua banca tehnică a echipei naționale de fotbal a Turciei, după ce a acceptat oferta făcută de către președintele Yildirim Demiroren, anunță, miercuri, cnnturk.com.

Președintele TFF a fost la București pentru a-i propune lui Mircea Lucescu un contract de selecționer până la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. "Il Luce" îi va pregăti pe turci la ultimele patru meciuri din cadrul preliminariilor pentru turneul final din 2018, găzduit de Rusia. Turcia mai are de jucat împotriva Ucrainei (2 septembrie), Croației (5 septembrie), Islandei (6 octombrie) și Finlandei (9 octombrie). Înaintea ultimelor patru etape din preliminarii, turcii ocupă locul trei în grupa I, cu 11 puncte, la egalitate cu Ucraina și la două puncte distanță de Croația și Islanda (ambele cu câte 13).

Mircea Lucescu nu se va putea baza pe serviciile celui mai important om al naționalei, Arda Turan, retras în luna iunie după un scandal în care a fost implicat alături de un jurnalist, în avionul naționalei.

Tehnicianul de 72 de ani a rămas liber de contract la sfârșitul lunii mai, după ce a fost demis de la formația rusă Zenit Sankt Petersburg, cu care a terminat sezonul din Rusia pe locul trei în clasament.

Comenteaza aceasta stire