luni, 19 august 2019

'Miturile Cetății' urcă pe scenă la Constanța

A doua parte a lunii iunie este dedicată în totalitate teatrului la Constanţa. Timp de 11 zile, constănţenii şi turiştii care vor veni pe litoral vor putea lua parte la cea de a patra ediţie a festivalului de teatru „Miturile Cetăţii“. Devenit deja un eveniment de referinţă, festivalul vine în atenţia publicului în acest an cu spectacole ale unor regizori celebri precum Andrei Şerban, Silviu Purcărete sau Alexandru Dabija.

Începând cu data de 20 iunie, constănțenii și turiștii sunt invitați să participe la un adevărat maraton teatral. Ajuns la cea de a patra ediție, festivalul „Miturile Cetății“ aduce în atenția publicului numeroase piese de teatru, printre care și spectacole ale unor regizori de referință precum Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Alexa Visarion, Felix Alexa sau Alexandru Dabija. 

„Anul acesta ne-am propus o continuare a ceea ce a fost până acum, doar în plus am propus o redimensionare a festivalului, plecând strict de la ideea în care am considerat că ar fi ideal ca un festival de teatru să cuprindă minim două weekend-uri, așa cum cuprind majoritatea festivalurilor de teatru din țară.“

Ca element de noutate, la ediția din acest an va exista și o secțiune dedicată exclusiv copiilor, care va cuprinde piese de teatru ce se vor juca pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare". 

„Mi s-a părut important ca în perioada de vară dacă tot invităm adulții la teatru, invităm părinții, să aibă ocazia și cei mici să aibă acces la spectacole de calitate, spectacole bune și avem nu doar o secțiune dedicată copiilor, dar și o subsecțiune dedicată, să spunem, adolescenților și tinerilor adulți”

Spectacolele din cadrul ediției din acest an a festivalului „Miturile Cetății“ vor avea loc la sediul Teatrului de Stat Constanța, Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" și Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare". În Piața Ovidiu publicul va putea urmări, printre altele, un concert susținut de Marius Mihalache, spectacolul de balet "Don Quijote" al Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța sau "Cocoșatul de la Notre-Dame", prezentat de Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Un alt eveniment din cadrul festivalului va fi găzduit de Muzeul de Artă Constanța, pe 28 iunie, în cadrul căruia actorul Constantin Chiriac va recita poezii ale lui Mihai Eminescu, în cadrul spectacolului intitulat "Domnule și frate Eminescu". Ediția din acest an a festivalului „Miturile Cetății“ va fi închisă pe 30 iunie, cu cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța, "Billy Șchiopul".

 

Comenteaza aceasta stire