miercuri, 21 august 2019

Mizerie crâncenă, magazii ascunse și... scrum de țigară descoperite de inspectorii OPC la o autoservire din Eforie Nord

Bucătarii de la o autoservire din Eforie Nord par să fi descoperit ingredientul perfect cu care să-i ademenească pe turişti: scrumul de ţigară. Pe lângă mizeria crâncenă găsită în bucătărie, inspectorii OPC au dat şi de angajaţi care se relaxau la o ţigară în timp ce găteau. Surpriza a venit însă după ce inspectorii au găsit spaţii de depozitare ascunse organelor de control cu cantităţi mari de alimente improprii consumului.

Cei doi bărbați din imaginile de mai sus nu au considerat că este o problemă să fumeze în timp ce frigeau carnea pe grătar. Și nu sunt singurii angajați prinși că trăgeau din țigară în timp ce găteau. Într-un alt ungher, un bucătar bătea de zor carnea de șnițele... cu țigara în gură. Imaginile au fost surprinse de inspectorii OPC la autoservirea unui hotel din stațiunea Eforie Nord. Aici, angajații preparau mâncare oriunde găseau un loc liber. Chiar și pe stradă. 

Într-o încăpere care nu se poate numi bucătărie, cu cartoane infecte în loc de gresie și cu pereți care nu par să fi fost spălați în acest sezon, bucătarii preparau de zor mâncare pentru turiști. De echipament corespunzător nici nu se pune vorba.   

În frigidere, printre dâre de sânge uscat, inspectorii au găsit zeci de kilograme de carne fără vreo etichetă de identificare. 

Marea surpriză a venit după ce inspectorii OPC au verificat încăperile din spatele bucătăriei, ascunse de ochii organelor de control. Aici au găsit cantități mari de alimente depozitate în aceleași condiții proaste.

Un focar de infecție de poate numi și locul în care sunt cazați angajații.

Nici camerele hotelului de două stele nu excelau în curățenie: șase au fost închise până la remedierea neregulilor.   

UPDATE. Autoservirea a fost închisă. Proprietarul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru alimentele neconforme și cu 30.000 de lei pentru tăinuirea unei zone de depozitare și preparare a hranei.

Comenteaza aceasta stire