sîmbătă, 24 august 2019

Moment istoric în fotbal! Anouar Kali a devenit primul jucător care este eliminat după proba video

Moment istoric în fotbalul mondial! La meciul din Cupa Olandei dintre Ajax si Willem, Anouar Kali a devenit primul jucător care este eliminat după proba video!

Moment istoric în fotbal! Anouar Kali a devenit primul jucător care este eliminat după proba video

Fotbalul se schimbă! Ajax a învins-o aseară pe Willem cu 5-0, în Cupa Olandei, dar nu rezultatul partidei va intra în istorie.

Anouar Kali, de la Willem II a devenit primul jucător eliminat dupa proba video. Centralul Danny Makkelie i-a arătat lui Kali inițial cartonașul galben, pentru o intrare dură asupra lui Lasse Schone, dar a schimbat decizia după ce i-a cerut părerea asistentului video.

În cabina video, arbitrul Pol van Boekel a văzut reluările si i-a transmis în cască centralului că intrarea e de roșu direct. Centralul s-a conformat și l-a eliminat pe Kali. Cei doi arbitri, Makkelie si van Boekel, vor face schimb de roluri pentru meciul de Cupă dintre Feyenoord si FC Oss. Makkelie va trece în cabina video.

Noul sistem propus de UEFA, cel al probei video, a fost testat inițial la inceputul lunii, la meciul dintre Italia si Franța, dar nu au fost faze controversate, care să fie analizate prin intermediul reluărilor. Noul sistem va înlătura greșilele de arbitraj, care au viciat și influențat de-a lungul timpului rezultatul final a numeroase partide de fotbal.

Comenteaza aceasta stire