duminică, 25 august 2019

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO

De Mediafax 11:31, 29 mai 2019 266 vizite Externe
Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO

Românii care au stat la coadă la consulatul din Munchen pentru a vota duminică i-au aplaudat pe polițiștii care au lărgit cu garduri mobile perimetrul astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni, unul din agenți fiind vizibil emoționat. Clipul a fost postat pe rețelele de socializare.

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Unuia dintre polițiști i-au dat lacrimile de emoție.

Înregistrarea a fost preluată pe pagina de Facebook a Poliției din Munchen.

”Aceasta este reacția unui polițist german, care trebuie să trimită toți oamenii acasă, deși politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , făcând un țarc. Ulterior cei de la consulat au închis ușile. RUȘINE lor, RESPECT poliției germane care au încercat, cât au putut să ne ajute”, a scris Marius Șortan pe Facebook.

Teodor Meleșcanu și-a cerut scuze, luni, față de românii din diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare și referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. El a spus că a cerut o anchetă în statele unde au fost problemă, iar MAE a început o analiză de urgență a situației.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române. Mulți dintre ei, printre care și fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasă fără să voteze.

Comenteaza aceasta stire