sîmbătă, 20 iulie 2019

Momente istorice pentru statul evreu și Fâșia Gaza - update

Momente istorice pentru statul evreu și Fâșia Gaza. După cinci ani de negocieri, soldatul israelian Gilad Shalit a fost eliberat, în schimbul a o mie de deținuți palestinieni. Capturat în 2006 de gruparea islamistă Hamas, militarul a ajuns în Israel, unde și-a revăzut familia. Prilej pentru fostul premier britanic Tony Blair să îndemne la o accelerare a procesului de pace între cele două părți. Același mesaj a venit  și din partea ministrului francez de externe Alain Jupe.

 

Soldatul israelian Gilad Shalit, încarcerat de peste 5 ani de către gruparea paramilitară palestiniană Hamas, a fost transferat, în această dimineață, din Fâșia Gaza în Egipt. Aici a și dat primul interviu. În interviul acordat televiziunii egiptene, Shalit și-a exprimat speranța că acordul încheiat între Israel și Hamas poate duce la o pace durabilă. Apoi, soldatul de 25 de ani a fost transferat în țara sa, unde a îmbrăcat imediat uniforma militară. Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară. Ministrul francez de externe, Alain Jupe, a salutat vestea eliberării și a felicitat toate părțile implicate. La rândul său, fostul premier britanic Tony Blair a îndemnat la o accelerare a procesului de pace între cele două părți. Și el s-a bucurat de eliberarea lui Gilad Shalit și a spus că este nevoie de liniște în Orientul Mijlociu. Soldatul israelian Gilad Shalit a fost eliberat în schimbul a o mie de deținuți palestinieni. Capturat în 2006 de gruparea islamistă Hamas, militarul a ajuns în Israel, unde și-a revăzut părinții care au luptat neîncetat pentru ca el să devină din nou un om liber.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.