vineri, 19 iulie 2019

Mondialul fanilor !

Capitala fotbalului din următoarele 30 de zile, Africa de Sud, a început să fie populată de fani din întreaga lume! Mii de suporteri ai echipelor prezente la mondialul african au transformat aeroportul din Johannesburg într-o zonă destinată suporterilor, etalându-și steagurile naționale și scandând mesaje de încurajare. Sud Africanii se roagă ca turneul care se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie se va bucura de un enorm succes, care ar șterge într-o oarecare măsură imaginea Africii de Sud, care este corelată deseori cu foametea, SIDA sau rata mare a criminalității. Cel mai faimos sud-african, Nelson Mandela, ajuns acum la venerabila vârstă de 91 de ani, este așteptat a se alătura sărbătorii în ziua începerii turneului. Prezența sa la turnee finale de campionat mondial este considerată a fi un talisman norocos pentru poporul său. Naționala de rugby a africii de sud a câștigat Cupa Mondială în 1995, atunci când a și găzduit competiția, transformându-l pe fostul prizonier politic devenit președinte într-un simbol național. Forțele de ordine ale țării gazde au început să își facă exemplar datoria încă de zilele trecute, atunci când au deportat un număr de 10 huligani argentinieni, binecunoscuți în țara tangoului pentru desele încăierări în care au fost implicați. În ciuda acestei acestu lucru, se presupune faptul că peste 100 de huligani recunoscuți au reușit deja să intre în țară, și alte câteva sute își vor face prezența în zilele următoare.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.