miercuri, 24 iulie 2019

Mutare surpriză în regulamentul farmaciilor! Tot ce trebuie să știe cei care cumpără medicamente!

Mutare surpriză în regulamentul farmaciilor! Tot ce trebuie să știe cei care cumpără medicamente!

Decizie suprinzătoare a senatorilor. Aleșii au aprobat marți ca, pe viitor, farmaciile și drogheriile autorizate de Ministerul Sănătății (MS) să vândă medicamente și pe internet.

Măsurile fac parte dintr-un proiect de act normativ adoptat recent de Senat și care va ajunge, pentru votul decisiv, la Camera Deputaților, notează vocea.biz.

Potrivit proiectului de act normativ care se află pentru a doua oară în procedura de legiferare în Parlament, comercializarea pe internet a medicamentelor care se acordă fără prescripție medicală va fi permisă numai farmaciilor și drogheriilor autorizate de MS, tocmai pentru a diminua riscurile la care se expun în prezent persoanele care optează pentru cumpărarea medicamentelor din mediul online.

"Vânzarea și eliberarea prin intermediul serviciilor societății informaționale a medicamentelor care se acordă fără prescripție medicală este permisă numai în cazul farmaciilor comunitare și drogheriilor autorizate potrivit prezentei legi, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății", scrie în forma amendată a propunerii legislative aprobate de senatori.

În plus, farmaciile și drogheriile care intenționează să comercializeze medicamente online vor fi obligate să anunțe MS, prin intermediul unei notificări care va conține denumirea societății și adresa unității farmaceutice de unde sunt livrate medicamentele, dar și data începerii activității de vânzare și eliberare prin intermediul internetului a medicamentelor acordate fără prescripție.

Comenteaza aceasta stire