vineri, 19 iulie 2019

Naționala masculină de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de volei, după o pauză de aproape 3 decenii

Pornită cu șansa a doua într-o grupă cu Danemarca, Norvegia și Spania, naționala de tineret a României a produs surpriza și s-a calificat la Campionatul European, după o pauză de aproape 30 de ani. După ce în primele două zile ale turneului au învins clar Norvegia și Danemarca, tricolorii au întâlnit Spania în meciul decisiv pentru primul loc în grupă. Deși au avut de partea cealaltă a fileului chiar deținătoarea titlului continental, elevii lui George Grigorie și-au depășit condiția și au oferit României, după aproape 3 decenii de secetă, o calificare istorică la un turneu final. Din cei 12 jucători ai naționalei, jumătate fac parte din pepiniera lui CVM Tomis Constanța, evidențiat fiind Adrian Aciobăniței, jucător care a fost declarat MVP-ul turneului. Alte 15 echipe se vor alătura tricolorilor, între 29 august și 6 septembrie, pentru a-și disputa supremația continentală. Turneul final se va disputa în Cehia și Slovacia. 

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.