luni, 26 august 2019

NATO avertizează: 'Un atac împotriva României înseamnă un atac împotriva întregii Alianțe!'

NATO avertizează: 'Un atac împotriva României înseamnă un atac împotriva întregii Alianțe!'

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat, luni, că Brigada multinațională din România este doar o parte a răspunsului la „o Rusie mai asertivă”, afirmând că transmite un mesaj clar că un atac împotriva unui aliat, împotriva României va fi privit ca un atac împotriva întregii Alianțe.

"Cred că este important să înțelegem că Brigada multinațională din România este doar o parte a răspunsului nostru la o Rusie mai asertivă, care și-a crescut prezența și în regiunea Mării Negre, în special în Crimeea. Brigada multinațională este importantă tocmai pentru că este multinațională. Transmite un semnal clar al determinării și prezenței NATO și că un atac împotriva unui aliat, împotriva României va fi privit ca un atac împotriva întregii Alianțe, dar pe lângă Brigadă ne-am consolidat prezența și în spațiul aerian cu misiuni de patrulare a aerului, cu contribuții din partea Italiei și a Canadei, precum și prezența navală în Marea Neagră, cu mai multe exerciții navale și mai multe nave", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-o declarație de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

Jens Stoltenberg a afirmat că postura de descurajare și de apărare a NATO implică și prezența forțelor românești, dar și a celor din Brigada multinațională din regiune.

"Am crescut de trei ori capacitatea noastră de a disloca forțe. Avem o forță de intervenție foarte rapidă care poate fi dislocată în cursul câtorva zile și ne-am întărit legătura între forțele românești și forțele NATO prin înființarea unor sedii mici - unitatea de integrare a forțelor NATO - care au fost instalate în mai multe părți din sud-estul Alianței, inclusiv la București. Am făcut multe lucruri, prin creșterea prezenței noastre înaintate, inclusiv în România, dar și prin îmbunătățirea noastră de a ne consolida această prezență mai repede cu forțe mai bine pregătite", a precizat Stoltenberg.

Comenteaza aceasta stire