vineri, 19 iulie 2019

Navă de cercetare lansată la apă în Șantierul Naval Galați

Astăzi, în Șantierul Naval Galați a avut loc lansarea unei nave de prospecțiuni geotehnice și oceanografice. Este cel de-al doilea vas dintr-un grup de trei, comandat de olandezi.

„Principala lor activitatea va fi cercetare pentru gaze și petrol și inspecții ale țevilor. Cele care se pun pe fundul mării. Sperăm ca aceste nave o să-și desfășoare activitatea în această industrie pentru următorii 20 - 25 de ani“, a declarat Wilhard Kreijkes, beneficiar.

Aceste nave vor opera în Orientul Mijlociu, Europa și Africa. Echipa, formată din câteva sute de muncitori, își privea, astăzi, cu mândrie produsul.

„E o mândrie. E o zi festivă astăzi. Pentru o navă dintr-asta este multă muncă“, spun ei.

Nava are o lungime totală de 53 de metri, o lățime de 12.50 m, pescajul de 3 metri, iar deadweight-ul de aproximativ 435 de tone.

„Ne-am mutat cumva de la navele standard, de tip CARGO, de transport marfă, către nave specializate,cu alte operațiuni și tip de execuție”, a declarat Flemming Sorensen, directorul Șantierului Naval Galați. 

Anul acesta, Șantierul Naval Galați va livra 27 nave, cu 30% mai multe ca anul trecut. Este vorba despre  remorchere, dar și nave speciale, în genul celei lansate astăzi la apă. Cea mai importantă comandă va fi gata  la mijlocul verii.  Atunci, tot un grup olandez va intra în posesia unei nave care poziționează cabluri pe fundul mării.

Comenteaza aceasta stire