joi, 23 mai 2019

Neonaziști contra rockeri

Peste 20 de tineri au fost răniți după ce aproape o sută de neonaziști au atacat spectatorii aflați  la un festival de muzică rock din Siberia. Martorii spun că aceștia erau bine organizați. Presa rusă a scris că o adolescentă ar fi decedat însă autoritățile nu au confirmat anunțul.

 

Peste 20 de persoane au fost rănite, șapte dintre acestea avînd nevoie de  îngrijiri medicale imediate, după ce au fost atacate de o grupare neonazistă. Incidentul s-a petrecut în timpul unui festival de rock din Siberia. Înarmați cu bâte, răngi și pistoale cu gloanțe de cauciuc, Capetele Rase au intrat pe terenul unde se ținea concertul și au început să lovească spectatorii.

Autoritățile îl suspectează de organizarea acestui atac pe  proprietarul unei cafenele din zona unde s-a desfășurat concertul.  Activiștii pentru drepturile omului din Rusia  susțin că acțiunile    xenofobe au luat amploare în ultimul tiomp  iar  imaginea unei poliții corupte le permite grupărilor de  extremă dreapta să recurgă la acțiuni de  acest fel.

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.