luni, 19 august 2019

Nevinovăția lui Dominique Strauss-Kahn, susținută de imaginile surprinse sistemul de supraveghere al hotelului

Imagini difuzate în premieră de o televiziune franceză arată că scandalul uriaș în care a fost implicat fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pare să fie o înscenare. Camerele de supraveghere ale hotelului Sofitel din New York arată momentul plecării acestuia din hotel, apariția cameristei și sosirea poliției. Mai mult, pe imagini pot fi văzuți și doi angajați ai hotelului care se îmbrățișează de bucurie, ca după un lucru bine făcut. În lumina noilor informații, tot mai multe voci susțin că acuzațiile care i se aduc politicianului sunt o înscenare.

 

Televiziunea franceză BFMTV a difuzat, joi, primele imagini surprinse de sistemul de supraveghere al hotelului Sofitel din New York, în care pot fi văzuți fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn și camerista care îl acuză de agresiune sexuală. Imaginile datează de pe 14 mai, ziua în care DSK a fost arestat. Televiziunea a obținut imaginile de pe camerele de supraveghere ale hotelului de la plecarea lui Dominique Strauss-Kahn, la ora 12,27 și până la sosirea poliției, la ora 14,10. În aceste imagini, îl vedem mai întâi pe Strauss-Kahn ieșind calm din lift și îndreptându-se spre recepție. El achită  nota și iese în hol, apoi se urcă într-un taxi. Cadrele nu sugerează imaginea unui om grăbit, sau care fuge de ceva, ci a unui bărbat care se pregătește pentru o zi normală, în care va lua masa cu fiica sa. Într-o a doua secvență, se poate vedea cum camerista Nafissatou Diallo coboară din ascensor, împreună cu unul dintre agenții însărcinați cu securitatea hotelului. Apoi Diallo poartă o discuție cu agenții de securitate și chiar mimează o agresiune fizică. Următoarele cadre o arată pe femeie așezată pe un scaun, în tăcere. În tot acest timp, pe un alt hol al hotelului Sofitel, un agent de securitate, Adrian Branch, telefonează la politie.

Operator Număr de Urgență: Cu ce vă pot ajuta?

Agent de securitate: Vreau să raportez o agresiune sexuală.

Operator Număr de Urgență: Despre ce este vorba?

Agent de securitate: Vă sun, de fapt, de la un hotel. Una dintre menajerele noastre a fost agresată de un client.

Operator Număr de Urgență: Când s-a întâmplat?

Agent de securitate: Asta a fost aproximativ acum 30-40 de minute.

Operator Număr de Urgență: În ce zonă sunteti?

Agent de securitate: Hotelul Sofitel.

Operator Număr de Urgență: Unde se află victima acum? A fost dusă la spital pentru acordarea primului ajutor?

Agent de securitate: Nu, nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Operator Număr de Urgență: Unde este agresorul?

Agent de securitate: A părăsit deja hotelul.

Operator Număr de Urgență: Îi cunoașteti identitatea?

Agent de securitate: Da.

Imaginile îi arată apoi pe doi angajați ai Sofitel, care își strâng mâinile și se îmbrățișează, gesturi care trădează bucuria unui lucru bine făcut. Aceste ultime cadre, numite de către presă ’’dansul bucuriei’’ au mai fost date publicității și în noiembrie, când grupul Accor, proprietar al Sofitel, a afirmat că cei doi angajati neagă categoric că aceasta scenă are vreo legatură cu scandalul DSK. Acuzațiile formulate împotriva lui Domnique Strauss-Khan au fost abandonate în luna august a acestui an, dar o procedură civilă este în continuare în curs de desfășurare. Acest scandal a dus la ruinarea ambițiilor politice ale fostului favorit al sondajelor în cursa pentru prezidențialele franceze din 2012. 

Comenteaza aceasta stire