sîmbătă, 20 iulie 2019

Nicio zi fără proteste în Tunisia- update

Nicio zi fără proteste în Tunisia- update

Toți miniștrii tunisieni, membri ai partidului fostului președinte înlăturat de la putere, Ben Ali, au demisionat din formațiunea politică pe care acum, populația dorește să o scoată în afara legii. Pe fondul acestor tensiuni politice astăzi, au avut loc noi proteste la Tunis. Sute de oameni au refuzat să părăsească piața în care demonstrau împotriva guvernului, chiar dacă forțele de ordine au tras mai multe focuri de armă în aer pentru a-i dispersa.

Manifestanții și o parte a opoziției au contestat vehement prezența a opt membri ai fostei echipe a  președintelui înlăturat de la putere Ben Ali în posturi-cheie ale guvernului de tranziție format luni. Este vorba despre cei care dețin porfotoliile de  la Interne, Apărare, Externe și Finanțe. Televiziunea de stat a anunțat că aceștia au demisionat din formațiunea politică pe care acum, populația dorește să o scoată în afara legii. Între timp protestele de stradă continuă în capitala țării. Astăzi sute de persoane au manifestat împotriva membrilor din fostul guvern care au fost înregimentați politic  în noua coaliție formată după fuga  lui Ben Ali. Protestatarii au declarat că manifestațiile de stradă,  vor continua  până când guvernul nu va fi curățat de elementele fostului regim.   

Pe de altă parte, 33 de membri ai familiei lui Ben Ali au fost arestați în timp ce încercau să părăsească țara. Televiziunea tunisiană a difuzat imagini cu numeroase bijuterii, ceasuri și carduri bancare internaționale, confiscate în timpul arestărilor. În plus, jurnaliștii tunisieni au filmat un excavator care se deplasa pe o autostradă din țară având în cupă un autoturism de lux. Se pare că șoferul excavatorului furase un Ferrari galben care ar aparține chiar președintelui fugit din țară. Liderul interimar Fouad Mebazza a promis o ruptură totală de trecut, un sistem independent de justiție și libertatea presei.

De asemenea, noul guvern a anunțat că i-a eliberat pe toți deținuții politici. Măsura intervine după săptămâni de proteste în masă, în urma cărora peste 100 de persoane și-au pierdut viața. Organizația Națiunilor Unite a anunțat că va desfășura o anchetă.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.