miercuri, 17 iulie 2019

Ninsorile se întorc! Vremea se va răci în toate regiunile!

Ninsorile se întorc! Vremea se va răci în toate regiunile!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteo privind precipitații mixte, ninsori și intensificări ale vântului.

La munte va ninge viscolit, iar zăpada depusă va fi spulberată și se vor forma troiene.

În intervalul 04 februarie, ora 02.00 – 05 februarie, ora 08.00, vor cădea precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare. Joi dimineață fenomenele anunțate se vor manifesta mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului, conform ANM.

La munte vor predomina ninsorile și în special în zona Carpaților Meridionali și Orientali se va depune un strat nou de zăpadă. Izolat se vor acumula cantități de precipitații care vor depăși 15...20 l/mp.

Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60...70 km/h și va viscoli sau va spulbera zăpada, iar în restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse (în general sub 50...55 km/h).

Vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineața, 5 februarie, temperaturile vor deveni preponderent negative.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.