vineri, 22 martie 2019

Nivel RECORD al datoriei globale. Cea mai mare parte s-a înregistrat în sectorul ne-financiar

De Mediafax 14:06, 22 iulie 2018 111 vizite Economic
Nivel RECORD al datoriei globale. Cea mai mare parte s-a înregistrat în sectorul ne-financiar

Datoria la nivel global a atins un nou record în primul semestru al anului 2018, de 247 de mii de miliarde de dolari, cea mai mare parte a acesteia aparținandu-i sectorului ne-financiar, se arată în datele unui raport conceput de Institute of International Finance (IIF).

Datoria la nivel global a atins reprezintă peste 318% din PIB-ul de la nivel global. Din acest total de 247 de de mii de miliarde de dolari, 186 de de mii de miliarde de dolari aparțin sectorului ne-financiar.

"Sectorul corporatist este puternic influențat și poate fi foarte vulnerabil la rate mai mari ale dobânzii", a avertizat Joseph LaVorgna, economist șef pentru cele două continente americane al băncii franceze Natixis, citat de CNBC.

Joseph LaVorgna a mai precizat că datoria corporativă față de PIB atât de ridicată se datorează ratei dobânzilor foarte scăzute.

În schimb, Mike Thompson, Președinte al Serviciului de Consultanță pentru Investiții din cadrul Standard & Poor's, citat de CNBC, este de părere că un rol îl joacă și și volatilitatea pieței, precum și inflația generată de războiul sino-american. Acesta din urmă putând avea un efect exagerat asupra activelor, în ciuda rezistenței surprinzătoare a piețelor de până acum.

Însă conform raportului conceput de Institute of International Finance (IIF), nu doar debitorii americani sunt expuși riscurilor, ci și cei ai piețelor emergente, mai ales pe fondul creșterii randamenteler și a ratelor dobânzilor, fenomen care scumpește semnificativ refinanțarea și rambursarea datoriilor în dolari.

 

 

Comenteaza aceasta stire

ROBOR la 3 luni a urcat. Ce se întâmplă cu creditele românilor
De Neptun TV 19 martie 2019

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a majorat la 3,31% pe an, de la 3,30% pe an, iar ROBOR la 9 luni a urcat la 3,45% pe an, de la 3,44% pe an.

VEȘTI BUNE! ROBOR la 3 luni a încheiat săptămâna în scădere
De Neptun TV 8 martie 2019

La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era cotat la 2,99%. În aceeași zi din 2018, respectiv 8 martie, indicele era de 2,08%/an.

Programul Prima Casă 2019, aproape de lansare
De Neptun TV 1 martie 2019

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) lansează programul „Prima Casă 2019”, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice (MFP), a acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru acest an

Curs valutar DEZASTRUOS! Euro depășește 4,76 lei
De Neptun TV 26 februarie 2019

Moneda europeană s-a apreciat marți cu 0,05%, o creștere a valorii față de leu fiind înregistrată și de dolarul SUA.

Cum modifică OUG 114 tarifele practicate de companiile de distribuție a energiei electrice. Consumatorii preiau plata taxei de 2% pe cifra de afaceri a distribuitorilor
De Mediafax 23 februarie 2019

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) propune modificarea tarifelor practicate de companiile de distribuție a energiei electrice, de la 1 martie, pentru a include taxa de 2% pe cifra de afaceri introdusă de OUG 114/2018.

Leul s-a depreciat constant săptămâna aceasta. Euro trece vineri pragul de 4,76 lei
De Neptun TV 22 februarie 2019

Dolarul a avut o evoluție sinuoasă de-a lungul săptămânii, fiind cotat vineri la 4,1988 lei.