joi, 18 iulie 2019

Noi acuzații împotriva procurorilor DNA

O nouă înregistrare scandaloasă din sediul DNA a fost făcută publică seara trecută. De această dată este vorba de o filmare în care fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, plânge în timp ce semnează o declaraţie ce i-ar fi fost redactată de procurori. În respectiva declaraţie recunoştea toate învinuirile aduse de procurori, sub ameninţarea că în caz contrar urma să înfunde puşcăria. Mai mult, aceasta era asistată de un avocat plătit chiar de către cea care a denunţat-o şi care i-ar fi fost recomandat de procurorii DNA.

Potrivit România TV, filmarea a fost realizată în sediul Direcției Naționale Anticorupție în decembrie 2016. În aceasta apare Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, care la acel moment se afla în arest preventiv.

Aceasta plânge în timp ce procurorii o audiază în dosarul întocmit împotriva ei de procurorii Lucian Onea și Cerasela Răileanu.

În cursul acestei audieri, spune Ana Maria Pătru, procurorii i-ar fi impus să semneze o declarație în care recunoștea toate învinuirile, sub amenințarea că, în caz contrar, nu va mai ieși din închisoare curând. Mai mult, avocatul care o asista fusese recomandat chiar de către anchetatori și plătit de cea care o denunțase pe Ana Pătru, Irina Socol!

Imediat după ce a dat declarația compusă și redactată de procurorii DNA, prin care a recunoscut tot ce i se cerea, Ana Maria Pătru a fost eliberată din arest preventiv și plasată sub control judiciar. Direcția Națională Anticorupție nu a trimis niciun punct de vedere referitor la acuzațiile fostei șefe a Autorității Electorale Permanente pe care au trimis-o în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani.

 

Comenteaza aceasta stire