duminică, 25 august 2019

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, sâmbătă, avertizarea cod portocaliu de ploi torențiale, restrângând numărul județelor la patru, respectiv Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, județ în care va ajunge și Papa Francisc în a doua parte a zilei.

Meteorologii avertizează că până duminică dimineață, la ora 06.00, atunci când expiră codul portocaliu de ploi torențiale, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

În paralel, este în vigoare și o avertizare meteorologică cod galben de vijelii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorolgie, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Până marți dimineață, este în vigoare și o informare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

Comenteaza aceasta stire