miercuri, 24 iulie 2019

Noi cazuri de meningită la Constanța: în școli au început dezinfecțiile

Noi cazuri de meningită la Constanța: în școli au început dezinfecțiile

Numărul bolnavilor de meningită din județul Constanța este în continuă creștere. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că de la inceputul lunii octombrie pana astăzi au fost suspicionate 31 cazuri de meningita acuta virala, din care 2 cazuri West Nile.

Dintre cele 31 de cazuri suspicionate, au fost confirmate cu meningită acută virală 24 cazuri (niciun caz de West Nile) și sunt în curs de evaluare 7 cazuri.

O echipă mixtă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța (Serviciul Control în Sănătate Publică și Serviciul Supraveghere în Sănătate Publică – Igienă Școlară) desfășoara actiuni de evaluare a condițiilor igienico-sanitare în cadrul unităților de învățământ unde au existat cazuri confirmate de meningită acută virală.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Constanța efectuează acțiuni de dezinfecție în cadrul unităților de învățământ unde se înregistrează cazuri noi de meningită acută virală, începând cu data de 13 octombrie.

Cadrele medicale din unitățile de învățământ efectuează triajul epidemiologic zilnic al elevilor și fac educație pentru sănătate în rândul elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar.

S-au facut recomandări, de către DSP Constanța, privind efectuarea curățeniei și dezinfecției riguroase în incinta spațiilor de învățământ și la grupurile sanitare (cu produse avizate de către Ministerul Sănătății), transmise Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Serviciului Public de Asistență Socială Constanța și primăriilor din județul Constanța.

Comenteaza aceasta stire