luni, 23 iulie 2018

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat azi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, era protectorul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și că, deși SRI ajuta mai multe Parchete, DNA primea mai mult sprijin.

"SRI a ajutat toate parchetele, pe toți. E adevărat că pe Codruța mai mult decât pe alții. (...) Erau și prieteni, cred că o ajuta și personal, și instituțional. Era meritul Codruței Kovesi că stătea atât de aproape de generalul Coldea. După ce a plecat Coldea de la Serviciu, am văzut toți cine era mintea care conducea lucrurile și cât a mai putut să controleze acest mecanism odios Codruța Kovesi. În șase luni - un an s-a prăbușit șandramaua", a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Acesta a mai subliniat că Florian Coldea, era protectorul lui Kovesi.

Totodată, fostul parlamentar a mai spus că dacă Victor Ponta ar fi fost ales președinte, probabil s-ar fi ales cu dosar asemenea președintelui Klaus Iohannis, deoarece în acest fel unii se asigurau că vor fi numiți din nou.

"Din 2013 primiseră ordin pe unitate și întrebau de Ghiță și Ponta dacă știți ceva... Ponta intrase în mic conflict cu sistemul și se pregătiseră să îl șurubărească. Și dacă ieșea președinte, lui Ponta îi făceau ce i-au făcut președintelui Iohannis, un dosar. Ca să se asigure că sunt numiți din nou, să se asigure doamna Kovesi că e bine apărată. Am spus-o în Parlament: domnule președinte Iohannis, chestia cu casele, cu decizia de la Brașov a fost făcută ca să vă șantajeze și să vă amenințe. Nu vrem un președinte șantajat", a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au pierdut definitiv o casă din centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Pitești le-a respins irevocabil contestația în anulare la decizia Curții de Apel Brașov.

Anterior, două instanțe din Brașov au decis ca familia prezidențială nu mai are dreptul la acel imobil.

Sebastian Ghiță a mai declarat că parlamentarul Vlad Cosma a fost obligat să facă denunțuri sub trei identități diferite și apoi să dea o declarație pe numele său.

“Într-un dosar de-al meu am descoperit că l-au obligat pe Vlad Cosma să facă denunțuri sub trei identități. Același cetățean are trei denunțuri, într-o zi a fost la Craiova, în alta la Pitești și la Bragadiru în același timp, știe trei lucruri diferite și este prezent peste tot în dosar. Îl pun și ca cetățean normal – Vlad Cosma- să dea declarație în dosar”, a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

“În realitate DNA nu doar că șantajează ca pe Cosma că îi arestează tatăl și sora, ci și mituiește”, a mai spus Ghiță.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță a declarat luni, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că Direcția Națională Anticorupție este "noua Securitate", care că și-a făcut o listă de "cetățeni indignați", pentru a face denunțuri în anumite dosare.

"Acest DNA și-a făcut o listă de cetățeni indignați, cetățeanul care nu există, Serghei Petruș. Sunt cei pe care i-au agățat în diverse dosare. La întrebarea: Colaborați cu noi, recunoașteți? «Da, recunosc». «Dar zi și ceva de Ghiță». După ce au intrat în această chestiune, devin un fel de acoperiți. Am înțeles că prin lege, SRI, SIE, direcția de informații din MAI fac ofițeri acoperiți după reguli, după proceduri. DNA azi e noua Securitate, are acești acoperiți - nu pot să le spun ofițeri - înregistrări, ascultări, tehnică, fără niciun fel de control parlamentar", a declarat fostul deputat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Comenteaza aceasta stire

UPDATE. Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi, la o lună de la decizia CCR! Cine este Anca Jurma, procurorul delegat la conducerea DNA
De Neptun TV 9 iulie 2018

Șeful statului a atras atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Încă un român a fost condamnat la pedeapsa cu moartea în Malaezia pentru trafic de droguri
De Neptun TV 27 iunie 2018

Ministerul de Externe transmite că magistrații Curții Federale de Justiție a Malaysiei au confirmat pedeapsa printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.

Superimunitatea judecătorilor CCR, adoptată de Parlament! Nu pot fi reținuți, arestați, percheziționați, trimiși în judecată fără încuviințarea plenului Curții
De Neptun TV 25 iunie 2018

Senatul a adoptat, luni, ca for decizional, proiectul care modifică Legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale, care prevede că judecătorii constituționali pot fi urmăriți penal, însă nu pot fi arestați, percheziționați sau trimiși în judecată decât cu încuviințarea plenului CCR.