joi, 26 aprilie 2018

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat azi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, era protectorul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și că, deși SRI ajuta mai multe Parchete, DNA primea mai mult sprijin.

"SRI a ajutat toate parchetele, pe toți. E adevărat că pe Codruța mai mult decât pe alții. (...) Erau și prieteni, cred că o ajuta și personal, și instituțional. Era meritul Codruței Kovesi că stătea atât de aproape de generalul Coldea. După ce a plecat Coldea de la Serviciu, am văzut toți cine era mintea care conducea lucrurile și cât a mai putut să controleze acest mecanism odios Codruța Kovesi. În șase luni - un an s-a prăbușit șandramaua", a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Acesta a mai subliniat că Florian Coldea, era protectorul lui Kovesi.

Totodată, fostul parlamentar a mai spus că dacă Victor Ponta ar fi fost ales președinte, probabil s-ar fi ales cu dosar asemenea președintelui Klaus Iohannis, deoarece în acest fel unii se asigurau că vor fi numiți din nou.

"Din 2013 primiseră ordin pe unitate și întrebau de Ghiță și Ponta dacă știți ceva... Ponta intrase în mic conflict cu sistemul și se pregătiseră să îl șurubărească. Și dacă ieșea președinte, lui Ponta îi făceau ce i-au făcut președintelui Iohannis, un dosar. Ca să se asigure că sunt numiți din nou, să se asigure doamna Kovesi că e bine apărată. Am spus-o în Parlament: domnule președinte Iohannis, chestia cu casele, cu decizia de la Brașov a fost făcută ca să vă șantajeze și să vă amenințe. Nu vrem un președinte șantajat", a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au pierdut definitiv o casă din centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Pitești le-a respins irevocabil contestația în anulare la decizia Curții de Apel Brașov.

Anterior, două instanțe din Brașov au decis ca familia prezidențială nu mai are dreptul la acel imobil.

Sebastian Ghiță a mai declarat că parlamentarul Vlad Cosma a fost obligat să facă denunțuri sub trei identități diferite și apoi să dea o declarație pe numele său.

“Într-un dosar de-al meu am descoperit că l-au obligat pe Vlad Cosma să facă denunțuri sub trei identități. Același cetățean are trei denunțuri, într-o zi a fost la Craiova, în alta la Pitești și la Bragadiru în același timp, știe trei lucruri diferite și este prezent peste tot în dosar. Îl pun și ca cetățean normal – Vlad Cosma- să dea declarație în dosar”, a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

“În realitate DNA nu doar că șantajează ca pe Cosma că îi arestează tatăl și sora, ci și mituiește”, a mai spus Ghiță.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță a declarat luni, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că Direcția Națională Anticorupție este "noua Securitate", care că și-a făcut o listă de "cetățeni indignați", pentru a face denunțuri în anumite dosare.

"Acest DNA și-a făcut o listă de cetățeni indignați, cetățeanul care nu există, Serghei Petruș. Sunt cei pe care i-au agățat în diverse dosare. La întrebarea: Colaborați cu noi, recunoașteți? «Da, recunosc». «Dar zi și ceva de Ghiță». După ce au intrat în această chestiune, devin un fel de acoperiți. Am înțeles că prin lege, SRI, SIE, direcția de informații din MAI fac ofițeri acoperiți după reguli, după proceduri. DNA azi e noua Securitate, are acești acoperiți - nu pot să le spun ofițeri - înregistrări, ascultări, tehnică, fără niciun fel de control parlamentar", a declarat fostul deputat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Comenteaza aceasta stire

Cum poți fi interceptat 10 ani, chiar și fără a fi parte în vreun dosar? UITE-AȘA!
De Neptun TV 23 aprilie 2018

Într-un material remis presei, omul de afaceri constănțean Sorin-Gabriel Strutinsky explică în date și cifre cum mai bine de un deceniu din viața sa, adică mai mult de o treime din perioada adultă, a fost ascultat, supravegheat și interceptat, de cele mai multe ori fără ca măcar să aibă vreo calitate în vreun dosar penal.

Președintele a anunțat că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA! Ministrul Justiției spune că sesizează CCR
De Neptun TV 16 aprilie 2018

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, azi, că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

DNA, explicații privind implicarea SRI în anchete!
De Antonia Maer 13 aprilie 2018

DNA trebuie să explice în ce mod a fost implicat Serviciul Român de Informații în dosarul care îl vizează pe omul de afaceri Sorin Strutinsky. Conform apărătorilor săi mai multe probe din dosar ar fi fost obținute abuziv cu ajutorul serviciului secret, în baza protocolului de colaborare dintre Ministerul Public și SRI, încheiat în anul 2009, acum desecretizat.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a făcut o plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea!
De Neptun TV 3 aprilie 2018

Omul de afaceri a depus această plângere pentru săvârșirea de către cei enumerați mai sus a următoarelor infracțiuni: compromiterea intereselor justiției, abuz în serviciu, cercetare abuzivă și complicitate la cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și complicitate la represiune nedreaptă, fals în declarații și constituire grup infracțional organizat.