miercuri, 22 noiembrie 2017

Noi reguli pentru laptele praf al bebelușilor

Noi reguli pentru laptele praf al bebelușilor

Un Regulament al Comisiei Europene stabilește noi reguli pentru comercializarea laptelui praf al bebelușilor. Potrivit acestui regulament, laptele praf va avea un alt conținut și nu va putea fi vândut la preț promoțional.

Regulamentul Comisiei Europene se va aplica și în România din vara acestui an și are un termen de implementare de patru ani pentru ca toate produsele destinate bebelușilor și persoanelor cu nevoi alimentare speciale să fie schimbate.

Potrivit economica.net, toate aceste schimbări au rolul de a încuraja alăptarea naturală, iar din 2020 comercianții nu vor mai putea vinde laptele praf la preț promoțional atunci când vor să scape de stocurile rămase. Mai mult, conținutul formulelor pentru sugari va fi altul, în timp ce etichetele produselor destinate bebelușilor vor fi schimbate.

În cazul laptelui pentru bebeluși, eticheta trebuie să furnizeze informațiile necesare cu privire la utilizarea corespunzătoare a produselor, astfel încât să nu descurajeze alăptarea. Totodată, pe etichetă nu trebuie să apară termenii 'umanizat', 'maternizat', 'adaptat' sau termeni similari.

Ce va conține noua formulă a laptelui praf 

Potrivit noilor reglementări, formulele de început ar trebui să producă o energie cuprinsă între 60 și 70 de kcal pe suta de ml, trebuie să conțină proteine din zer dulce demineralizat, derivate din lapte de vacă, taurină în limita a 12 mg la 100 de kcal, colină, lipide, fosfolipiode (în limita a 2 g/l), inozitol, carbohidrațí (lactoză, maltoză, zaharoză, glucoză, sirop de glucoză sau sirop de glucoză deshidratat; maltodextrinele; amidon pretratat termic și amidonul gelatinizat (care nu conține gluten în mod natural), Fructo-oligozaharide și galacto-oligozaharide, substanțe minerale, vitamine și nucleotide.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Fetițe lăsate în mașină de mama plecată la cumpărături - o copilă a pornit motorul ÎN JOACĂ! VIDEO
De Andreea Jîjîie si Cristina Puşcaşu 7 noiembrie 2017

Este de necrezut ce a făcut o mamă din Constanța. Femeia și-a lăsat cei doi copii în mașină, ce par de vârsta grădiniței, într-o parcare a unui supermarket, și a plecat liniștită la cumpărături. Câțiva clienți ai magazinului le-au văzut pe fetițe și nu s-au mai dezlipit de lângă autoturism, mai ales că una dintre copile a reușit să pornească motorul.

Mămică ÎNGROZITĂ de imaginea propriului bebeluș în timpul unei ecografii
De Neptun TV 30 octombrie 2017

Prima data când auzi inimioara copilului tău, prima dată când vezi chipul sau trupușorul bebelușului tău, chiar dacă o faci cu ajutorul unui ecograf, este un moment plin de magie, de care fiecare mămică își va aminti toată viața.

SEMNAL DE ALARMĂ de la meteorologi: vine o iarnă de coșmar, cu ger năprasnic! PROGNOZĂ METEO
De Neptun TV 30 octombrie 2017

Președintele Societății Meteorologice Române a declarat că ne așteaptă o iarnă grea, o iarnă asemănătoare cu cea din 2012. Potrivit acestuia, pe durata iernii ne vom confrunta cu cel puțin trei viscole.

CONSTANȚA. Laborator de analize, acuzat de NEPĂSARE! O gravidă a pierdut consultul pentru că nu a primit analizele la timp!
De Andreea Filip 25 octombrie 2017

Tânăra este gravidă în luna a treia și se confruntă cu o sarcină cu probleme.

CAZ ȘOCANT! Mămică MĂCELĂRITĂ de doctor - 10 zile ÎN COMĂ după cezariană! Manuela are nevoie de ajutorul nostru
De Neptun TV 22 octombrie 2017

Medicii susțin că este necesară conectarea la un aparat care sa stimuleze carnea sa creasca.