vineri, 22 septembrie 2017

Noi reguli pentru laptele praf al bebelușilor

Noi reguli pentru laptele praf al bebelușilor

Un Regulament al Comisiei Europene stabilește noi reguli pentru comercializarea laptelui praf al bebelușilor. Potrivit acestui regulament, laptele praf va avea un alt conținut și nu va putea fi vândut la preț promoțional.

Regulamentul Comisiei Europene se va aplica și în România din vara acestui an și are un termen de implementare de patru ani pentru ca toate produsele destinate bebelușilor și persoanelor cu nevoi alimentare speciale să fie schimbate.

Potrivit economica.net, toate aceste schimbări au rolul de a încuraja alăptarea naturală, iar din 2020 comercianții nu vor mai putea vinde laptele praf la preț promoțional atunci când vor să scape de stocurile rămase. Mai mult, conținutul formulelor pentru sugari va fi altul, în timp ce etichetele produselor destinate bebelușilor vor fi schimbate.

În cazul laptelui pentru bebeluși, eticheta trebuie să furnizeze informațiile necesare cu privire la utilizarea corespunzătoare a produselor, astfel încât să nu descurajeze alăptarea. Totodată, pe etichetă nu trebuie să apară termenii 'umanizat', 'maternizat', 'adaptat' sau termeni similari.

Ce va conține noua formulă a laptelui praf 

Potrivit noilor reglementări, formulele de început ar trebui să producă o energie cuprinsă între 60 și 70 de kcal pe suta de ml, trebuie să conțină proteine din zer dulce demineralizat, derivate din lapte de vacă, taurină în limita a 12 mg la 100 de kcal, colină, lipide, fosfolipiode (în limita a 2 g/l), inozitol, carbohidrațí (lactoză, maltoză, zaharoză, glucoză, sirop de glucoză sau sirop de glucoză deshidratat; maltodextrinele; amidon pretratat termic și amidonul gelatinizat (care nu conține gluten în mod natural), Fructo-oligozaharide și galacto-oligozaharide, substanțe minerale, vitamine și nucleotide.

Comenteaza aceasta stire

Primul mamograf 3D cu tomosinteză ajunge în Constanța!
De Andreea Bajdechi 15 septembrie 2017

În mai puțin de o lună, un aparat mamograf 3D cu tomosinteză va fi adus în Constanța. Numărul cazurilor de cancer la sân a crescut alarmant, în ultimii ani, spun specialiștii, care trag un semnal de alarmă. Ei speră ca, odată cu existența unui astfel de aparat și în Constanța, tot mai multe cazuri să fie depistate la timp, iar femeile să aibă încă o șansă la viață.

Mesajul unui părinte, după ce a ajuns cu bebelușul la Urgențe: 'Știu florari care se poartă mai frumos cu florile lor... mie mi-ar fi rușine în locul vostru'
De Neptun TV 15 septembrie 2017

Nu am sa ma pronunt cu privire la profesionalismul celor ce au reusit sa puna in 30 de minute o branula dupa muuuuulte incercari..

Medici din țară și străinătate, prezenți la Constanța! Dezbatere despre analizele din timpul sarcinii și ecografiile periodice!
De Andreea Bajdechi 24 august 2017

Suntem cu toții de acord că sarcina este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Aceasta însă trebuie atent monitorizată, spun specialiști din țară și din străinătate care dezbat, la Constanța, modul în care se pune corect diagnosticul ecografic pentru a depista din timp posibilele anomalii dezvoltate de făt.