luni, 23 aprilie 2018

Noi reguli pentru laptele praf al bebelușilor

Noi reguli pentru laptele praf al bebelușilor

Un Regulament al Comisiei Europene stabilește noi reguli pentru comercializarea laptelui praf al bebelușilor. Potrivit acestui regulament, laptele praf va avea un alt conținut și nu va putea fi vândut la preț promoțional.

Regulamentul Comisiei Europene se va aplica și în România din vara acestui an și are un termen de implementare de patru ani pentru ca toate produsele destinate bebelușilor și persoanelor cu nevoi alimentare speciale să fie schimbate.

Potrivit economica.net, toate aceste schimbări au rolul de a încuraja alăptarea naturală, iar din 2020 comercianții nu vor mai putea vinde laptele praf la preț promoțional atunci când vor să scape de stocurile rămase. Mai mult, conținutul formulelor pentru sugari va fi altul, în timp ce etichetele produselor destinate bebelușilor vor fi schimbate.

În cazul laptelui pentru bebeluși, eticheta trebuie să furnizeze informațiile necesare cu privire la utilizarea corespunzătoare a produselor, astfel încât să nu descurajeze alăptarea. Totodată, pe etichetă nu trebuie să apară termenii 'umanizat', 'maternizat', 'adaptat' sau termeni similari.

Ce va conține noua formulă a laptelui praf 

Potrivit noilor reglementări, formulele de început ar trebui să producă o energie cuprinsă între 60 și 70 de kcal pe suta de ml, trebuie să conțină proteine din zer dulce demineralizat, derivate din lapte de vacă, taurină în limita a 12 mg la 100 de kcal, colină, lipide, fosfolipiode (în limita a 2 g/l), inozitol, carbohidrațí (lactoză, maltoză, zaharoză, glucoză, sirop de glucoză sau sirop de glucoză deshidratat; maltodextrinele; amidon pretratat termic și amidonul gelatinizat (care nu conține gluten în mod natural), Fructo-oligozaharide și galacto-oligozaharide, substanțe minerale, vitamine și nucleotide.

Comenteaza aceasta stire