luni, 26 august 2019

Noi reguli pentru toți șoferii din România. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor

Noi reguli pentru toți șoferii din România. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri o Strategie Națională de Siguranță Rutieră prin care vrea să reducă la jumătate numărul de decese cauzate de accidentele rutiere până în 2020.

Cele mai importante prevederi, care privesc în mor direct șoferii, sunt acelea că permisul de conducere nu se va mai putea obține fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru șoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliați psihologic, conform libertatea.ro.

În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat, bilanțul tragediilor de pe șosele din țara noastră arătând la fel de sumbru și pentru anul 2016.

Drumurile naționale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 și DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise miercuri de către reprezentanți ai Ministerului Transporturilor.

Prin noua strategie națională care vizează creșterea siguranței rutiere în perioada 2016-2020, autoritățile mizează pe scăderea cu o treime a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, de la 1.818 în 2014 până la 1.188 în 2020.

Comenteaza aceasta stire