luni, 19 august 2019

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Rând pe rând au depus jurământul Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației, Marius-Constantin Budăi - ministrul Muncii și Justiției Sociale; Niculae Bădălău - ministrul Economiei; Valer-Daniel Breaz - ministrul Culturii și Identității Naționale; Alexandru Petrescu - ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale; Constantin-Bogdan Matei - ministrul Tineretului și Sportului; Gabriel-Beniamin Leș - ministrul Apărării Naționale.

La finalul ceremoniei șeful statului s-a rezumat la a ura succes noilor membri ai Executivului. La ceremonie au mai fost prezenți premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb și ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și ministrul pentru IMM-uri, Radu Oprea.

Membrii Guvernului se vor deplasa, marți, la Palatul Victoria unde vor avea o ședință informală.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Iohannis a precizat că al doilea lucru de care trebuie să se țină cont e că România mai are foarte puțin timp până la preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. "Deja au început și sunt în plină desfășurare vizitele din partea instituțiilor europene, pentru a ne ajuta și verifica dacă sunte pregătiți pentru a prelua această președinție. Deci trebuie să acționăm repede. Având în vedere aceste lucruri am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate", a mai spus Iohannis.

Șeful statului a precizat că a semnat decretul de remaniere, precizând însă că nu are de gând să-i numească pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale.

"Așadar se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, Budăi, Bădălău, Breaz, Petrescu, domnul Matei. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc la ora 15.30 în această sală", a conchis președintele.

Klaus Iohannis nu l-a menționat însă pe Paul Stănescu printre miniștrii pentru care a semnat decret de remaniere.

Comenteaza aceasta stire