luni, 19 august 2019

Nouă membri ai clanului Raim din Mangalia au fost reținuți - update

Li s-a înfundat. Au intrat “mascații” în această dimineață, peste membrii clanului Raim din Mangalia. Pistoale, arme albe, grenade fumigene și documente ridicate cu sacii au ajuns în mâna polițiștilor. La prânz, 12 suspecți erau ridicați pentru audieri, iar pe seară, 9 dintre ei nu s-au mai întors acasă, fiind reținuți. Printre ei și cel care i-a strâns în jurul lui, Mustafa Raim. Capetele de acuzare curg pe bandă rulantă: ultraj contra bunelor moravuri, distrugeri, șantaj și amenințări.

Nici nu se crăpase de ziuă când mascați ai forțelor speciale, jandarmi, polițiști din Constanța și Mangalia, dar și ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție, băteau la ușile membrilor clanului Raim. Unii dintre suspecți n-au răspuns, așa că luptătorii DIAS au intrat în forță peste ei. Încă din primele minute în care le-au intrat în case,  polițiștii le-au găsit arsenalul de arme folosit în zecile de răfuieli pe care suspecții le au la activ.

Două pistoale și un cartuș, dar și grenade cu amestecuri pirotehnice interzise de lege. De la case, luptătorii blindați cu veste antiglonț au trecut la autoturisme. Și aici, același peisaj de război. Bâte, bastoane telescopice, cagule și cozi de topoare ascunse prin portiere și portbagaj, pentru a putea fi repede scoase în caz de scandal. Mutarea principală a oamenilor legii o reprezintă capturarea căpeteniei grupării care terorizează Mangalia, Mustafa Raim.

Percheziția celor două mașini ale sale s-a făcut cu el de față. Până la prânz, 12 persoane erau deja săltate pentru audieri. Polițiștii aveau în vizor 17, dar au aflat că restul suspecților sunt plecați prin străinătate. Polițiștii spun că membrii clanului Raim nu se sfiau să ceară taxă de protecție, dar au la activ și mai multe dosare pentru șantaj. La vederea camerelor de luat vederi, rudele suspecților au început să se plângă.

Din duba mascaților, liderul grupării, Mustafa Raim, nu a scos niciun cuvânt. El a fost săltat împreună cu fiul său, Alberto, și cu nepotul Iuzeir, care-i este mână dreaptă. N-au trecut decât câteva minute, și, când au văzut că nu-i de glumă, iar suspecții sunt ridicați rând pe rând de mascații, rudele lor și-au vărsat nervii pe jurnaliști. Din cei 12 membri ai clanului Raim aduși la Inspectoratul de Poliție Constanța, 9 au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii vor merge mai departe și vor cere arestarea lor pentru 29 de zile. Indivizii sunt cercetați în cel puțin 10 dosare penale, unele dintre ele instrumentate de ofițerii de la Crima Organizată.

Procurorii spun că, de ani de zile, suspecții fac legea în Mangalia, iar de anul trecut, odată cu arestarea  clanului Beinur, încearcă să câștige supremația zonei.

Acțiunea în forță de astăzi, este reacția unui scandal care a avut loc, în luna mai, într-o discotecă din Olimp. Atunci membrii grupării i-au bătut pe câțiva tineri din Mangalia. Aceștia au depus imediat plângeri împotriva lor, dar suspecții i-au amenințat cu moartea ca să-și retragă reclamațiile. Anchetatorii au intrat pe fir, i-au filat luni întregi, le-au interceptat telefoanele și, când a fost momentul potrivit, i-au luat ca din oală.

Clanul Raim îl are în frunte pe Mustafa, cel care susține financiar gruparea și din cuvântul căruia nu ies cei 20-30 de membri. Nepotul său, Iuzeir Raim, este cel care îi coordonează pe membrii clanulului, numiți locotenenți, adică cei care execută ordinele. O parte dintre aceștia sunt fiul lui Mustafa Raim, Alberto, Vasilică Dumitru, reținut și el astăzi, Erol Omer, fugit în străinătate, Ridvan Gomează, Ion Dacian Roșca, Albotă Dumitru.

Ultimii doi au fost ridicați în urmă cu două luni, când clanul Raim a mai primit o lovitură serioasă. Cinci dintre locotenenții săi au fost atunci arestați după ce au năvălit peste gruparea rivală Lalai, și, în încăierare, au lovit cu o bâtă în cap, un copil de 12 ani.

Comenteaza aceasta stire