luni, 19 noiembrie 2018

NOUA TAXĂ AUTO intră în vigoare în acest an: cum va fi calculată și cine va plăti cel mai puțin!

NOUA TAXĂ AUTO intră în vigoare în acest an: cum va fi calculată și cine va plăti cel mai puțin!

Statul nu a început încă să restituie timbrul de mediu – taxă declarată ilegală de autoritățile europene, dar va introduce o alta. Asta, după ce Guvernul a eliminat timbrul de mediu pentru autovehicule - parte a celor 102 taxe nefiscale care au fost desființate de la 1 februarie 2017. Autoritățile vor astfel să descurajeze importurile de mașini second hand care, anul trecut, au atins niveluri-record, scrie adevarul.ro.

Concret, noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, aceasta urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al mașinii. Astfel, noul bir poate ajunge și la 200 de euro pe an. Cel mai puțin vor plăti titularii de mașini care îndeplinesc normele de poluare 5 și 6, respectiv 50 de euro.

Noua formulă de calcul va fi făcută publică în primăvară, dar există surse care susțin că va fi plătită anual, după modelul Germaniei sau Portugaliei, și va lua în calcul trei variabile: capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 produse.

Deocamdată, autoritățile fac ultimele pregătiri pentru a introduce noua taxă. Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) s-a apucat deja să inventarieze emisiile de dioxid de carbon generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru șoferi pe vreme rea!
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Evenimentul cultural se desfășoară sub egida Centenarului „România 100” și reunește un număr mare de organizații și instituții implicate în realizarea lui.

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sau să petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor montane.

ATENȚIE, ȘOFERI! România va avea radare fixe din 2019: lista celor 74 de camere amplasate în țară!
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi camerele de supraveghere cu rol de radare fixe din 2019.