sîmbătă, 23 februarie 2019

NOUA TAXĂ AUTO intră în vigoare în acest an: cum va fi calculată și cine va plăti cel mai puțin!

NOUA TAXĂ AUTO intră în vigoare în acest an: cum va fi calculată și cine va plăti cel mai puțin!

Statul nu a început încă să restituie timbrul de mediu – taxă declarată ilegală de autoritățile europene, dar va introduce o alta. Asta, după ce Guvernul a eliminat timbrul de mediu pentru autovehicule - parte a celor 102 taxe nefiscale care au fost desființate de la 1 februarie 2017. Autoritățile vor astfel să descurajeze importurile de mașini second hand care, anul trecut, au atins niveluri-record, scrie adevarul.ro.

Concret, noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, aceasta urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al mașinii. Astfel, noul bir poate ajunge și la 200 de euro pe an. Cel mai puțin vor plăti titularii de mașini care îndeplinesc normele de poluare 5 și 6, respectiv 50 de euro.

Noua formulă de calcul va fi făcută publică în primăvară, dar există surse care susțin că va fi plătită anual, după modelul Germaniei sau Portugaliei, și va lua în calcul trei variabile: capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 produse.

Deocamdată, autoritățile fac ultimele pregătiri pentru a introduce noua taxă. Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) s-a apucat deja să inventarieze emisiile de dioxid de carbon generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare