sîmbătă, 22 septembrie 2018

NOUA TAXĂ AUTO intră în vigoare în acest an: cum va fi calculată și cine va plăti cel mai puțin!

NOUA TAXĂ AUTO intră în vigoare în acest an: cum va fi calculată și cine va plăti cel mai puțin!

Statul nu a început încă să restituie timbrul de mediu – taxă declarată ilegală de autoritățile europene, dar va introduce o alta. Asta, după ce Guvernul a eliminat timbrul de mediu pentru autovehicule - parte a celor 102 taxe nefiscale care au fost desființate de la 1 februarie 2017. Autoritățile vor astfel să descurajeze importurile de mașini second hand care, anul trecut, au atins niveluri-record, scrie adevarul.ro.

Concret, noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, aceasta urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al mașinii. Astfel, noul bir poate ajunge și la 200 de euro pe an. Cel mai puțin vor plăti titularii de mașini care îndeplinesc normele de poluare 5 și 6, respectiv 50 de euro.

Noua formulă de calcul va fi făcută publică în primăvară, dar există surse care susțin că va fi plătită anual, după modelul Germaniei sau Portugaliei, și va lua în calcul trei variabile: capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 produse.

Deocamdată, autoritățile fac ultimele pregătiri pentru a introduce noua taxă. Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) s-a apucat deja să inventarieze emisiile de dioxid de carbon generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017.

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.