vineri, 19 iulie 2019

NOUL COD RUTIER. Cresc amenzile, iar mașinile vor putea fi confiscate!

NOUL COD RUTIER. Cresc amenzile, iar mașinile vor putea fi confiscate!

Șoferii agresivi și șmecherii la volan vor plăti amenzi grele. Senatorii au pregătit mai multe modificări la Codul Rutier prin care cei care claxonează nejustificat sau aruncă mucuri de țigări pe geam vor plăti amenzi de până la 1000 de lei.

Pe lângă o amendă, șoferii care conduc pe trotuar sau fac slalom printre autoturisme rămân și fără permis de conducere pentru două luni, notează antena3.ro.

Printre prevederile Codului Rutier care vor fi dezbătute de senatorii în Comisia de Transporturi este și cea care reintroduce sancțiunea ridicării autovehiculului.

VEZI ȘI: NOUL COD RUTIER. Se schimbă limitele de viteză pentru toți șoferii!

Mașinile vor putea fi ridicate atât de autoritățile publice, dar și de operatori privați. Și nici amenda pentru parcarea neregulamentară nu este de neglijat. Va fi de aproape 625 de lei, iar cei care nu o achită în 24 de ore, vor mai fi nevoiți să plătească alți 300 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

RECOMANDARE - Taxa de înmatriculare va fi eliminată! Anunțul făcut astăzi de Guvernul României!

Cât despre amenzile de circulație, cel mai dur vor fi sancționați vitezomanii. Șoferii prinși cu viteză mai mare de 60-70 de km/h peste limita legală riscă o amendă maximă de 6250 de lei și li se mai ia și permisul pentru trei luni. Între 2600 și 6200 de lei plus 6 puncte de penalizare pot fi sancționați și șoferii care depășesc cu 30-40 de km/h viteza maximă.

Pe același subiect - NOUL COD RUTIER. Pedepse mult mai aspre pentru șoferii beți sau drogați!

Cei care fac întreceri neautorizate dar și șmecherii cu girofar sau cu aparate pentru detectarea radarelor, vor plăti o amendă de până la 2500 de lei.

Agresivii la volan, adică șoferii care frânează brusc, fac slalom printre mașini sau depășesc coloana de la semafor, rămîn două luni fără permis și plăteasc între 700 și 1000 de lei. Tot la fel de mult vor fi taxați și motocicliștii care circulă pe o roată, cei care aruncă mucuri de țigară pe geamul mașinii sau blochează intersecțiile. O prevedere în plus este cea referitoare la bicliști. Ei vor fi amendați cu câte 625 de lei dacă nu circulă pe banda special destinată.

Citește și: CODUL RUTIER. Șoferii lăsați fără permis își vor putea CUMPĂRA dreptul de a conduce!

Vorbitul la telefonul mobil în timpul mersului, nepurtarea centurii de siguranță sau neacordarea de prioritate mașinilor de intervenție îi lasă pe cei prinși fără 625 de lei.

RECOMANDARE - CODUL RUTIER. Examenul pentru permisul de conducere va consta în PATRU PROBE!

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)