luni, 22 iulie 2019

NOUL COD RUTIER. Pedepse mult mai aspre pentru șoferii beți sau drogați!

NOUL COD RUTIER. Pedepse mult mai aspre pentru șoferii beți sau drogați!

Schimbare pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Camera Deputaților este la un pas de adoptarea unui proiect de lege propus de Tudor Ciuhodaru, care prevede ca acești șoferi, pe lângă amendă să plătească și costurile asistenței medicale.

"Cei prinși beți sau drogați la volan vor avea un alt regim de decontare al cheltuielilor. Când un astfel de șofer este depistat în trafic intrevine poliția, salvarea, jandarmeria, întrucât de multe ori sunt agresivi, și sunt duși adesea la o unitate de primire a urgențelor sau la Insitutul de Medicină Legală, pentru a fi examinați și a li se recolta probe toxicologice. Toate aceste lucruri sunt costisitoare. Cei ce vor fi depistați pozitiv vor deconta aceste cheltuieli, iar banii vor fi destinați unităților sanitare unde s-au făcut testările toxicologice, pentru a asigura servicii mai bune celorlalți pacienți. Mi-aș dori ca proiectul de lege să treacă, de altfel ca și proiectul meu de lege", a declarat pentru România TV, inițiatorul legii.

Proiectul de lege prevede ca pedeapsa în cazul unui șofer care provoacă accident după ce s-a urcat băut la volan să ajungă la 10 ani de închisoare.

Pentru alcoolemia penală, deputatul susține că permisul trebuie suspendat între 5 si 10 ani, iar dacă șoferul va repeta infracțiunea, permisul să fie suspendat pentru încă 10 ani.

În cazul contravențiilor, permisul ar urma să fie suspendat până la 1 an, se mai arată în proiect.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)