sîmbătă, 24 august 2019

NOUL COD RUTIER. Schimbare importantă pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

NOUL COD RUTIER. Schimbare importantă pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Parlamentul a adoptat legea prin care se introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice în timpul desfășurării examenului auto.

"Astăzi a fost adoptată legea care modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care examenul de obținere a permisului de conducere va fi supravegheat video pentru proba teoretică și audio/video pentru cea practică. Sunt convinsă că în acest mod examenele se vor desfășura în condiții mai bune, șoferii și examinatorii vor deveni mai responsabili, iar noii conducători auto care ajung în trafic vor fi mai bine pregătiți", a spus Ionela Dobrică, deputatul care a votat această lege.

Din 30.06.2017 vor intra în vigoare noile dispoziții legale privind examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrază video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Prin excepție nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

Comenteaza aceasta stire