luni, 22 iulie 2019

Noutăți ca-n filmele SF la târgul de tehnologie din Las Vegas

2016 începe în forţă cu Târgul de tehnologie din Las Vegas. Dronele sunt cele mai populare exponate alături de dispozitivele de realitate virtuală. Şi sectorului auto îi sunt dedicate noi tehnologii ce pun accent pe siguranţă şi lasă tot mai puţine acţiuni în seama şoferului.

Miercuri își deschide porțile târgul de tehnologie din Las Vegas, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen la nivel mondial.

Pe mai bine de 2 milioane de metri pătrați își vor prezenta invențiile peste 3 mii de companii. Însă ca de obicei, nu vor participa giganți precum Apple, Microsoft sau Amazon. CES Las Vegas nu se remarcă prin lansarea unui număr foarte mare de produse spectaculoase, ci este un târg de business unde se parafează afaceri.

Roboții sunt mai bine reprezentați ca oricând. Producătorii lor vor încerca să demonstreze că ei pot fi utili în viața cotidiană. Unul dintre roboții care vor fi prezentați poate ajuta copii cu autism. Cu peste o sută de modele, dronele sunt printre cele mai populare exponate. Comercianții insistă pe faptul că ele sunt cu adevărat utile, nu doar jucăriile unor pasionați.

Vor fi lansate drone de tip mini-elicoptere, capabile să navigheze în interiorul clădirilor, pentru a îndeplini misiuni de pază și supraveghere. La capitolul realitate virtuală bifăm modele de ochelari și de ceasuri cu prețuri mai mici decât la ediția precedentă. Și piața aplicațiilor inteligente este în plină expansiune. Vor fi prezentate dispozitive ce măsoară rapid nivelul hemoglobinei din sânge, dar și altele care ajută femeile însărcinate să monitorizeze evoluția fătului.

Vizitatorii târgului de tehnologie din Las Vegas își vor putea îndrepta atenția și spre o nouă generație de Smart TV. Este vorba despre un televizor de pe care va putea fi controlată aparatura electronică din casă.

Acesta va fi un centru de comandă de la care vor fi stinse luminile ori va fi pornită mașina de spălat haine.

Comenteaza aceasta stire