miercuri, 24 iulie 2019

Numărul copiilor cu probleme digestive internați în spitalele din Argeș a ajuns la 48

Numărul copiilor cu probleme digestive internați în spitalele din Argeș a ajuns la 48

48 de copii cu probleme digestive sunt internați astăzi în spitalele din județul Argeș, numărul acestora crescând, de ieri, cu șapte cazuri, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Argeș.

Reprezentanții Prefecturii Argeș precizează că din cei 48 de copii cu scaune diareice internați luni în unitățile spitalicești din județ, 39 sunt mai mici de doi ani.

Cei mai mulți copii, respectiv 37, se află internați la Spitalul de Pediatrie Pitești, patru copii primesc îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență Pitești, secția boli infecțioase, iar alți șapte sunt internați la Spitalul Municipal Câmpulung.

La Spitalul Municipal Curtea de Argeș nu se mai află internat niciun copil cu probleme digestive.

Duminică erau internați 41 de copii cu probleme digestive în spitalele din județ, potrivit unei informări transmise de Prefectura Argeș.

UPDATE. Peste 50% din copiii de la Școala nr.16 Pitești, absenți de la cursuri după toxiinfecția alimentară

Doar 120 din cei 260 de copii înscriși la programul step by step al Școlii Nr. 16 din Pitești au mers astăzi la cursuri, în timp ce alți 25 de elevi de la aceeași unitate de învățământ, diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, se află internați în spitale.

"La programul step by step al școlii sunt înscriși 260 de copii. Dintre aceștia, doar 180 servesc masa de prânz în unitate. După apariția cazurilor de toxiinfecție, noi am sunat toți părinții să îi întrebăm cum se simt copiii lor și să îi îndrumăm să îi ducă la spital pentru consult dacă au simptome asemănătoare cu răceala, pentru ca nu cumva să aibă toxiinfecție alimentară și să fie ținuți acasă. Azi nu s-au prezentat la școală decât 120 de copii din cei 260. A fost dorința părinților ca, până la elucidarea situației, să nu-și lase copiii la școală. Mai mult, până vor sosi rezultatele probelor strânse de DSP și DSV cantina rămâne închisă", a declarat, Alin Vlad, directorul Școlii nr 16 I.L. Cargiale- Pitești, pentru Mediafax.

Reprezentanții părinților susțin că, până la elucidarea situației, nu vor să-și pună copiii în pericol.

Comenteaza aceasta stire