joi, 13 decembrie 2018

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate

Numărul posturilor din 21 de ministere și din Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi redus, măsura făcând parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administrației publice, arată un proiect de act normativ publicat de Ministrul Finanțelor.

Proiectul propune modificarea actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerului Cercetării și Inovării, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului pentru Relația cu Parlamentul și Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Documentul vorbește de o administrație suplă, cu viteză de reacție rapidă și proactivă, consistență în decizii și cu resurse umane motivate și profesioniste. „Valorile care stau la baza dezvoltării unei asemenea administrații sunt transparența, profesionalismul, predictibilitatea și adecvarea la nevoi/receptivitate, toate subsumate interesului public. Astfel, se va genera un cadru de servicii adecvate nevoilor cetățenilor și țintite pe eficiență economică. Deasemenea, reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel inter și intra-instituțional, sunt de natură să eficientizeze activitatea administrației publice (din perspectiva costurilor și timpului de reacție) și să crească gradul de transparență și integritate în prestarea serviciilor”, mai arată expunerea de motive.

Numărul maxim de posturi din cadrul M.A.E. este de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat și cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala M.A.E., exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat și cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior este de 1.483.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 839, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii.

La Ministerul Justiției, aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcții, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, va fi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului și cele ale Direcției de implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe (DIPFIE) și Direcției Naționale de Probațiune (DNP).

La Ministerul Muncii și Justiției Sociale, aparatul propriu are un număr maxim de 359 de posturi, finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului și Sportului este de 138, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și unităților aflate în subordinea acestuia este de 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Mediului este de 262, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Transporturilor, numărul maxim de posturi este de 430 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Educației Naționale este de 458, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Sănătății, numărul maxim de posturi este de 317, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unității de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiționale privind construcția a 8 spitale regionale; 1 posturi pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

La Ministerul Culturii și Identității Naționale, numărul maxim de posturi este de 180, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, numărul maxim de posturi este de 178, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 166 posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Energiei este de 231, inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene și al unităților subordonate prevăzute în anexa nr. 2 este de 1.322 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Turismului este de 223, finanțate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

La Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 297 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora. Din numărul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizează pentru birourile care constituie rețeaua economică externă și pentru rețeaua externă de promovare a comerțului exterior și investițiilor străine.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Cercetării și Inovării este de 140, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Apelor și Pădurilor este de 201 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, numărul maxim de posturi pentru minister este de 50, exclusiv demnitarii și cabinetele demnitarilor.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și structurile subordonate este de 24.306 inclusiv președintele, vicepreședinții și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Încadrarea în numărul maxim de posturi și în noua structură organizatorică se face în termenele și cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituției, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Todorovici: Din ministere și ANAF dispar circa 4000 de posturi

Circa 4000 de posturi din ministere și ANAF vor fi desființate, măsura privind și posturi care sunt vacante, a declarat sâmbătă ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Măsura a fost discutată în Guvern și va fi analizată cu sindicatele, a adăugat ministrul, care a admis că pot dispărea și funcții de conducere.

Teodorovici spune că reducerile de posturi nu au legătură cu modificările de salarizare anunțate și cu necesarul de fonduri la buget, și că din 2019 în sectorul bugetar vor fi aplicate prevederile legii salarizării.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor anunță reduceri de posturi în 21 de ministere și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Comenteaza aceasta stire

APEL UMANITAR. Sărbători pline de durere pentru o familie din Constanța - Mario are nevoie de ajutorul nostru!
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Din păcate pentru familia lui Mario, Crăciunul acesta este plin de suferință din cauza bolii de care micuțul suferă.

CONSTANȚA. Doliu la Serviciul Județean de Ambulanță - a murit asistenta șefă Rodica Florea!
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Rodica Florea a fost asistentă șefă a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța vreme de aproape 20 de ani. Totodată, a instruit colegi din toată țara.

Creșterea salariului minim, publicată în Monitorul Oficial - câți bani vor primi în mână salariații!
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Hotărârea de Guvern privind creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie, creștere diferențiată în funcție de studii superioare și cel puțin 1 an în domeniul în care s-au specializat a fost deja publicată în Monitorul Oficial, deși Guvernul a adoptat-o abia cu câteva zile în urmă.

CONSTANȚA. Trei pizzerii, închise de Protecția Consumatorilor - mizerie de nedescris, salam mucegăit, produse expirate de o lună! FOTO
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Trei pizzerie din Constanța au fost închise de comisarii de la Protecția Consumatorilor după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care produse expirate, neetichetate, alimente ținute în condiții improprii și spații neigienizate.

CONSTANȚA. Percheziții în cazul unor săpături arheologice ilegale - suspecții ar fi furat artefacte de patrimoniu
De Neptun TV 11 decembrie 2018

Polițiștii din Constanța fac patru percheziții în Constanța și Tulcea, la persoane bănuite că au făcut săpături arheologice ilegale, furând și vânzând artefacte din patrimoniul cultural național.

Cine sunt cei cinci prieteni care au murit în urma unui accident cumplit. Cinci familii distruse: 'Mi-a spus de fiecare dată că el și mort se întoarce acasă'
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Cinci tineri au murit duminică dimineața, pe drumul european E 85, în Vadu Moldovei, după ce mașina în care se aflau a intrat în coliziune cu un autotren.

CONSTANȚA. Cum arată Tărâmul Magic al Crăciunului
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Sâmbătă, 8 decembrie, s-a deschis Festivalul Iernii 2018 în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei. Până la 8 ianuarie 2019, copiii vor putea lua parte la ateliere de lucru și creație, vor putea viziona spectacole și scenete, se vor putea distra și amuza cu animatorii și îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va veni la Constanța special pentru acest eveniment.

Guvernul îngheță voucherele de vacanță și indemnizațiile de vacanță!
De Neptun TV 7 decembrie 2018

Guvernul a decis, vineri, ca toți salariații din sistemul public să primească vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, în următorii doi ani, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Turismului. Măsura reprezintă o înghețare a acestor beneficii, deși ar fi trebuit majorate din 2019.

ANSVSA: Pesta porcină africană evoluează în 295 de localități! Tulcea, cel mai afectat județ
De Neptun TV 7 decembrie 2018

Numărul localităților în care evoluează pesta porcină africană a ajuns la 295, cu 1.084 de focare. În total, au fost ucise peste 360.000 de animale, susține ANSVSA.

ESTE OFICIAL. Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă
De Neptun TV 6 decembrie 2018

Actul normativ prin care polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

HALUCINANT. Ce i-a făcut o educatoare unui băiețel. Părinții au depus plângere penală. Detalii cutremurătoare
De Neptun TV 5 decembrie 2018

Părinții spun că ce la incident încoace copilul are problema cu mersul la toaletă.

Legătura dintre furtul de carburanți și MOARTEA oamenilor. Cazul ambulanțierilor din Corabia. Ce verifică procurorii
De Neptun TV 5 decembrie 2018

Potrivit expertizei tehnice auto, ambulanțierii au condus cu viteză mai mică pentru a reduce consumul.

Sf. Nicolae, tradiții și obiceiuri. Ce cadouri să NU faci niciodată. Aduc ghinion!
De Neptun TV 5 decembrie 2018

In traditia populara romaneasca, Mos Nicolae este infatisat calare pe un cal alb, purtand o barba alba, bogata. Se spune ca atunci cand Mosul o scutura, peste pamant cad fulgi de nea. De aceea, se si spune: “Iata, a intinerit mos Nicolae!”.

Sărbătoare mare astăzi. Sfânta Varvara. Ce nu trebuie să faci
De Neptun TV 4 decembrie 2018

Sfânta Mare Muceniță Varvara este considerată ocrotitoarea minerilor. Ea s-a născut în vremea împăratului Maximilian și a fost fiica unui mare proprietar de pămînt din Eliopolis. Tatăl ei se închina la idoli și a vrut ca și fiica sa să îi împărtășească credința.

REVOLTĂTOR: Peste 20 de copii cu profesor, fără cazare, au înnoptat într-o catedrală. Un băiat, la spital
De Neptun TV 2 decembrie 2018

Urmează să se cerceteze cum de copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, au venit la Alba Iulia fără cazare.

La Ovidiu a fost inaugurat monumentul 'POET OVIDIU'

La Centrul Cultural Elena Roizen din orașul Ovidiu a avut loc cea de-a doua ediție a simpozionului „Ovidienii”. Din dorința de a da orașului o șansã pentru a-și construi un profil cultural, Primarul George Scupra a luat inițiativa ridicãrii unui ansamblu statuar .

CONSTANȚA. Noi reguli pentru locuitorii campusului social Henri Coandă - cine nu le respectă, va fi evacuat!
De Roxana Glăvan 1 decembrie 2018

Noi reguli urmează să fie instituite pentru locuitorii campusului social Anri Coandă. Consilierii constănțeni au aprobat în ședința de consiliu local de astăzi, regulamentul prin care vor fi repartizate locuințele celor fără adăpost, scoși din locuințele naționalizate sau cazuri sociale. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că va impune familiilor care vor locui în campus să își trimită copiii la școală sau grădiniță, să își facă periodic analize și controale prin medicul de familie și să învețe regulile elementare de conviețuire. Cine nu respectă aceste reguli, va fi evacuat!

100.000 de români și un singur fotograf: Povestea soldatului care a făcut singurele poze la Unire
De Mediafax 1 decembrie 2018

Singurele fotografii de la evenimentele din 1 Decembrie 1918 au fost făcute de Samoilă Mârza, un soldat care se întorsese în urmă cu câteva zile din război. El nu știa că doar imaginile sale vor rămâne în istorie și le-a făcut din pasiune, fără să fie chemat sau plătit.

Centenar 2018. 10 momente de răscruce din istoria României
De Mediafax 1 decembrie 2018

Unirea Basarabiei cu România, momentul în care țara a început să piardă teritorii, abdicarea Regelui Mihai I sau venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu. Sunt câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimii 100 de ani.

Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Techirghiol!
De Robert Nenciu 30 noiembrie 2018

Primăria și Consiliul Local Techirghiol au serbat astăzi, în avans, Ziua Națională a României. În ciuda valorilor negative ale temparaturilor, la eveniment au participat sute de copii și locuitori din oraș, alături de oficialitățile venite din județ. Parada militară și prezentarea uniformelor din primul Război Mondial, au fost extrem de apreciate de participanți, la fel ca toate celelalte momentele pregătite de organizatori.

CONSTANȚA. Paradă inedită de 1 Decembrie - constănțenii pot admira și noile autobuze!
De Roxana Glăvan 30 noiembrie 2018

Paradă inedită de 1 Decembrie, la Constanța. De ziua națională a României constănțenii se vor putea bucura de un spectacol aerian inedit și vor putea admira, în premieră, primele autobuze sosite deja la malul mării.