luni, 18 februarie 2019

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate

Numărul posturilor din 21 de ministere și din Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi redus, măsura făcând parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administrației publice, arată un proiect de act normativ publicat de Ministrul Finanțelor.

Proiectul propune modificarea actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerului Cercetării și Inovării, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului pentru Relația cu Parlamentul și Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Documentul vorbește de o administrație suplă, cu viteză de reacție rapidă și proactivă, consistență în decizii și cu resurse umane motivate și profesioniste. „Valorile care stau la baza dezvoltării unei asemenea administrații sunt transparența, profesionalismul, predictibilitatea și adecvarea la nevoi/receptivitate, toate subsumate interesului public. Astfel, se va genera un cadru de servicii adecvate nevoilor cetățenilor și țintite pe eficiență economică. Deasemenea, reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel inter și intra-instituțional, sunt de natură să eficientizeze activitatea administrației publice (din perspectiva costurilor și timpului de reacție) și să crească gradul de transparență și integritate în prestarea serviciilor”, mai arată expunerea de motive.

Numărul maxim de posturi din cadrul M.A.E. este de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat și cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala M.A.E., exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat și cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior este de 1.483.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 839, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii.

La Ministerul Justiției, aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcții, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, va fi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului și cele ale Direcției de implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe (DIPFIE) și Direcției Naționale de Probațiune (DNP).

La Ministerul Muncii și Justiției Sociale, aparatul propriu are un număr maxim de 359 de posturi, finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului și Sportului este de 138, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și unităților aflate în subordinea acestuia este de 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Mediului este de 262, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Transporturilor, numărul maxim de posturi este de 430 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Educației Naționale este de 458, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Sănătății, numărul maxim de posturi este de 317, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unității de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiționale privind construcția a 8 spitale regionale; 1 posturi pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

La Ministerul Culturii și Identității Naționale, numărul maxim de posturi este de 180, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, numărul maxim de posturi este de 178, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 166 posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Energiei este de 231, inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene și al unităților subordonate prevăzute în anexa nr. 2 este de 1.322 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Turismului este de 223, finanțate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

La Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 297 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora. Din numărul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizează pentru birourile care constituie rețeaua economică externă și pentru rețeaua externă de promovare a comerțului exterior și investițiilor străine.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Cercetării și Inovării este de 140, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Apelor și Pădurilor este de 201 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, numărul maxim de posturi pentru minister este de 50, exclusiv demnitarii și cabinetele demnitarilor.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și structurile subordonate este de 24.306 inclusiv președintele, vicepreședinții și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Încadrarea în numărul maxim de posturi și în noua structură organizatorică se face în termenele și cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituției, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Todorovici: Din ministere și ANAF dispar circa 4000 de posturi

Circa 4000 de posturi din ministere și ANAF vor fi desființate, măsura privind și posturi care sunt vacante, a declarat sâmbătă ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Măsura a fost discutată în Guvern și va fi analizată cu sindicatele, a adăugat ministrul, care a admis că pot dispărea și funcții de conducere.

Teodorovici spune că reducerile de posturi nu au legătură cu modificările de salarizare anunțate și cu necesarul de fonduri la buget, și că din 2019 în sectorul bugetar vor fi aplicate prevederile legii salarizării.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor anunță reduceri de posturi în 21 de ministere și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Comenteaza aceasta stire

Municipiul Constanța, promovat la Târgul de Turism al României de fanfara Forțelor Navale
De Neptun TV 16 februarie 2019

Târgul de Turism al României se va desfășura în perioada 21-24 februarie la Centrul de Expoziții Romexpo București.

Luna iubirii - cele mai romantice destinații pentru nunți!
De Mediafax 16 februarie 2019

Februarie vine cu două sărbători dedicate iubirii, una importată, Valentine's Day, pe data de 14, alta autohtonă, marcată pe 24 ale lunii. Prezentăm mai jos o serie de destinații romantice pentru cei care aleg să își oficializeze relația, potrivit The Independent.

CONSTANȚA. ALERTĂ ALIMENTARĂ la Auchan: produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Constănțenii, sfătuiți să înapoieze produsul
De Neptun TV 15 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma.

CONSTANȚA. Apel pentru pictorița Ecaterina Vrana Gora - artista are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi!
De Neptun TV 15 februarie 2019

Pictorița Ecaterina Vrana (49 ani) este mamă a doi copii și se află de câteva zile într-o situație critică, de sănătate.

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur
De Mediafax 14 februarie 2019

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

CONSTANȚA. Semafoarele luminează sub formă de inimi, în luna iubirii!
De Neptun TV 13 februarie 2019

Autoritățile constănțene s-au gândit să marcheze într-un mod inedit zilele dedicate iubirii din luna februarie, culoarea roșie a semafoarelor urmând să lumineze sub formă de inimioare de Valentine’s Day și Dragobete.

Valentine's Day. Ziua îndrăgostiților, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
De Neptun TV 13 februarie 2019

Povestea zilei iubirii datează însă din vremuri îndepărtate și a oscilat între ritualuri, scrisori de dragoste și cereri în căsătorie.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, despre Cazinou: 'Edificiul simbol al orașului lăsat de ani buni în paragină va avea fondurile necesare pentru reabilitare'
De Neptun TV 12 februarie 2019

Potrivit senatorului social-democrat Ștefan Mihu, clădirea emblematică a Constanței poate fi readusă la viață.

CONSTANȚA. Primii artiști care și-au anunțat prezența la festivalul NEVERSEA
De Neptun TV 12 februarie 2019

În perioada 4-7 iulie, pe cele șapte scene amplasate pe plaja NEVERSEA vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului, anunță organizatorii.

CONSTANȚA. Amendă exorbitantă pentru o șoferiță care a intrat cu mașina pe plajă, în plină iarnă
De Neptun TV 11 februarie 2019

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, femeia, în vârstă de 44 de ani, din București, a intrat duminică pe plaja 3 Papuci din orașul Constanța cu un autoturism de teren, dar a fost observată de polițiștii locali.

Telefoanele care emit cele mai multe RADIAȚII în 2019. Modele populare, în listă
De Neptun TV 11 februarie 2019

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiațiilor pe care acestea le emit.

CONSTANȚA. Zona peninsulară devine pietonală. În ce condiții va fi permis accesul auto
De Neptun TV 9 februarie 2019

Accesul auto pe străzile din zona peninsulară a municipiului Constanța va fi permis doar anumitor categorii de autovehicule. Primăria a publicat lista străzilor exclusiv pietonale.

Cinci locuri de vizitat de Anul chinezesc al Porcului
De Mediafax 9 februarie 2019

Anul Nou chinezesc, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, a început pe 5 februarie. Sunt cinci locuri de vizitat sub semnul animalului asociat, potrivit horoscopului chinezesc, cu bucuria, prietenia, iubirea și succesul.

Locuri scoase la concurs de școlile militare pentru cei care vor să devină subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri! Criterii de recrutare și ce salariu pot primi
De Neptun TV 8 februarie 2019

Cei care vor să urmeze o carieră militară și vor să ajungă subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri se mai pot înscrie până la 1 martie pentru a se bate pentru unul din cele 2.570 de locuri scoase la concurs de unitățile militare de învățământ universitar, postliceal sau liceal.

CONSTANȚA. Virusul gripal a mai făcut o victimă - un bărbat a murit! Numărul deceselor a ajuns la 92
De Neptun TV 7 februarie 2019

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

CONSTANȚA. O tânără își caută mama după ani buni în care n-a vrut să știe nimic de ea: 'Dumnezeu mi-a dat o viață fericită, dar ceva îmi lipsește'
De Sorin Cealera 6 februarie 2019

O tânără părăsită imediat după naștere a refuzat ani de zile să știe ceva despre cea care a adus-o pe lume. Un fapt întâmplat recent, însă, a făcut-o să se răzgândească.

Copiii din România, cei mai sănătoși din Europa
De Neptun TV 6 februarie 2019

Pentru copiii cu varste intre 10 si 15 ani, procentul Romaniei era de 99,1%, urmata de Italia (98,4%) si Bulgaria (98,2%).

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria
De Neptun TV 6 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma, anunță Auchan.

HALUCINANT. Un fals medic italian a făcut zeci de operații în clinici din România
De Neptun TV 5 februarie 2019

Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", arată Colegiul Medicilor din România, într-un comunicat de presă.

CONSTANȚA. Caz revoltător - mutilată pe viață de un polițist băut! 'Mai ies din casă doar când merg la medic'! Cum vrea să scape de pedeapsă șeful de post
De Neptun TV 4 februarie 2019

O femeie a rămas mutilată pe viață după ce a fost victima unui accident rutier grav provocat de șeful de post din comuna constănțeană Peștera.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Aveți grijă unde parcați pentru că începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar - cât costă recuperarea acestora!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Primăria a anunțat că va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Totodată, a anunțat și câți bani vor scoate din buzunar șoferii ghinioniști.