sîmbătă, 20 iulie 2019

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate

Numărul posturilor din 21 de ministere și din Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi redus, măsura făcând parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administrației publice, arată un proiect de act normativ publicat de Ministrul Finanțelor.

Proiectul propune modificarea actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerului Cercetării și Inovării, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului pentru Relația cu Parlamentul și Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Documentul vorbește de o administrație suplă, cu viteză de reacție rapidă și proactivă, consistență în decizii și cu resurse umane motivate și profesioniste. „Valorile care stau la baza dezvoltării unei asemenea administrații sunt transparența, profesionalismul, predictibilitatea și adecvarea la nevoi/receptivitate, toate subsumate interesului public. Astfel, se va genera un cadru de servicii adecvate nevoilor cetățenilor și țintite pe eficiență economică. Deasemenea, reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel inter și intra-instituțional, sunt de natură să eficientizeze activitatea administrației publice (din perspectiva costurilor și timpului de reacție) și să crească gradul de transparență și integritate în prestarea serviciilor”, mai arată expunerea de motive.

Numărul maxim de posturi din cadrul M.A.E. este de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat și cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala M.A.E., exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat și cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior este de 1.483.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 839, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii.

La Ministerul Justiției, aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcții, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, va fi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului și cele ale Direcției de implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe (DIPFIE) și Direcției Naționale de Probațiune (DNP).

La Ministerul Muncii și Justiției Sociale, aparatul propriu are un număr maxim de 359 de posturi, finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului și Sportului este de 138, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și unităților aflate în subordinea acestuia este de 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Mediului este de 262, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Transporturilor, numărul maxim de posturi este de 430 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Educației Naționale este de 458, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Sănătății, numărul maxim de posturi este de 317, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unității de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiționale privind construcția a 8 spitale regionale; 1 posturi pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

La Ministerul Culturii și Identității Naționale, numărul maxim de posturi este de 180, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, numărul maxim de posturi este de 178, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 166 posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Energiei este de 231, inclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene și al unităților subordonate prevăzute în anexa nr. 2 este de 1.322 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Turismului este de 223, finanțate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

La Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 297 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora. Din numărul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizează pentru birourile care constituie rețeaua economică externă și pentru rețeaua externă de promovare a comerțului exterior și investițiilor străine.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Cercetării și Inovării este de 140, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Apelor și Pădurilor este de 201 exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, numărul maxim de posturi pentru minister este de 50, exclusiv demnitarii și cabinetele demnitarilor.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și structurile subordonate este de 24.306 inclusiv președintele, vicepreședinții și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Încadrarea în numărul maxim de posturi și în noua structură organizatorică se face în termenele și cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituției, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Todorovici: Din ministere și ANAF dispar circa 4000 de posturi

Circa 4000 de posturi din ministere și ANAF vor fi desființate, măsura privind și posturi care sunt vacante, a declarat sâmbătă ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Măsura a fost discutată în Guvern și va fi analizată cu sindicatele, a adăugat ministrul, care a admis că pot dispărea și funcții de conducere.

Teodorovici spune că reducerile de posturi nu au legătură cu modificările de salarizare anunțate și cu necesarul de fonduri la buget, și că din 2019 în sectorul bugetar vor fi aplicate prevederile legii salarizării.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor anunță reduceri de posturi în 21 de ministere și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie

Sărbătoare mare: Sfinții Petru și Pavel. Ce să nu faci niciodată în această zi, e păcat mare!
De Neptun TV 29 iunie 2019

Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Un secol de la semnarea tratatului de la Versailles. Cum era văzută România
De Mediafax 28 iunie 2019

Tratatul de la Versailles a fost semnat pe 28 iunie 1919, marcând crearea Ligii Națiunilor, după negocieri purtate timp de șase luni la Conferința de Pace. "Tratatele de pace de la Paris din 1919-1920 au confirmat desăvârșirea unității naționale române", scrie Constantin I. Stan.

CONSTANȚA. Sistemul gratuit de biciclete pentru public, la o lună de funcționare: patru stații au fost vandalizate
De Neptun TV 28 iunie 2019

Patru stații de biciclete au fost vandalizate la Constanța, în doar o lună de funcționare a sistemului public de bike-sharing.

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'
De Neptun TV 27 iunie 2019

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

CONSTANȚA. Gestul revoltător al unui bărbat aflat cu un copil în brațe, după ce un salvamar i-a spus să iasă din marea agitată!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv în momentul în care a fost fluierat de salvamar.

CONSTANȚA. Festival dedicat înghețatei și dulciurilor, în Piața Ovidiu!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Înghețata și dulciurile vor fi vedetele din Piața Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănțenii și turiștii în acest weekend.

Horia Constantinescu, șef cu acte în regulă la CJPC
De Neptun TV 26 iunie 2019

Concursul a fost organizat de către ANFP la solicitarea Autorității pentru Protecția Consumatorului, fiind scoare la concurs mai multe posturi de comisar șef la nivel de țară.

Constanța: Activitatea a opt unități de alimentație publică din Eforie, suspendată de Protecția Consumatorului
De Neptun TV 25 iunie 2019

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață.

Festivalul Muzicii de la Roma. Nicolae Voiculeț, trei momente românești
De Neptun TV 24 iunie 2019

Festivalul muzicii de la Roma este singurul eveniment muzical național care implică în Italia, în aceeași zi, peste 700 de orașe și 45.000 de artiști. Scopul evenimentului este de a pune în lumină tot ceea ce este mai puțin cunoscut, periferic. Prin aceste spectacole se celebrează totodată și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Un român a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui incendiu premeditat la Londra
De Neptun TV 23 iunie 2019

Identitatea celor două victime nu a fost încă confirmată, însă Poliția crede că cei doi sunt originari din România. Totodată, autoritățile au primit informații că victimele lucrau ca zilieri în estul Londrei.