joi, 18 iulie 2019

Nutella a fost retrasă din mai multe supermarketuri dintr-un motiv îngrijorător!

Nutella a fost retrasă din mai multe supermarketuri dintr-un motiv îngrijorător!

Compania Ferrero, cea care produce celebrele ouă Kinder, trece prin noi probleme grave. În urmă cu două zile, mai mulți retaileri din Italia au decis să retragă din supermarketuri celebra cremă de ciocolată Nutella.

Totul după ce s-a descoperit că anumite substanțe din compoziția uleiului de palmier folosit în fabricarea cremei ar putea fi cancerigene, scrie Business Insider.

Autoritatea Europeană a Standardelor Alimentare a avertizat în luna mai că substanțele găsite în uleiul de palmier sunt cancerigene. Insitutuția a spus că și un consum moderat al substanțelor respective reprezentă un risc pentru copii, iar din cauza lipsei unor date definitive, niciun nivel nu poate fi considerat sigur.

Uleiul de palmier se găsește în sute de alimente ale unor brand-uri foarte folosite, inclusiv ciocolata Cadbury și chiar Ben & Jerry, dar Nutella nu s-a confruntat până în prezent cu reacțiile negative din partea consumatorilor.

Mai mulți retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanț de supermarket-uri din țară, Coop, au retras creama de ciocolată Nutella ca o măsură de precauție, potrivit Ziarul Financiar.

Ca răspuns, Ferrero a lansat o campanie în încercare de a-și liniști clienții că produsele sale sunt sigure.

Ferrero insistă asupra faptului că decizia de a păstra uleiul de palmier în compaziția cremei de ciocolată Nutella, în ciuda temerilor de siguranță, este o decizie luată în funcție de calitate și nu de cost. Ingredientul este folosit pentru a răspândii textura netedă despre care se spune că nu poate fi atinsă prin folosirea altor uleiuri.

"Fabricarea cremei de ciocolată Nutella fără uleiul de palmier ar putea duce la producerea unui substituent inferior al produsul real, ceea ce ar fi un pas înapoi”, a declarat managerul de achiziție al Ferrero, Vincenzo Tapella, pentru Reuters.

Comenteaza aceasta stire