vineri, 19 iulie 2019

O explozie a avut loc în cea de-a doua zi a Forumului Economic Mondial de la Davos - update

Incident în cea de-a doua zi a Forumului Economic Mondial de la Davos. O explozie a avut loc în această dimineață, în pivnița hotelui unde sunt cazate mai multe oficialități. Nimeni nu a fost însă rănit. Militanții anti-forum au revendicat explozia și au spus că au dispozitive pirotehnice pentru a ataca din nou hotelul.

 

Explozia a avut loc în această dimineață în localiatea Davos, în pivnița hotelului Morosani Post, unde sunt cazați mai mulți participanți la cea de-a 41-a ediție a Forumului Economic Mondial. Oficialitățile au transmis că nu sunt victime, iar pagubele sunt minore. Explozia s-a produs în timp ce președintele francez, Nicolas Sarkozy, se adresa participanților la Forum, într-o clădire situată departe de hotelul unde a avut loc deflagrația. Militanții împotriva acestui eveniment de talie mondială au revendicat explozia, printr-un e-mail și au anunțat că au dispozitive pirotehnice pentru a mai ataca hotelul. La Davos, este prezent și președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care a vorbit despre atacul din aeroportul Domodedovo de luni.

Printre subiectele puse pe masa discuțiilor de către președintele rus, este și Wikileaks. Scurgerile de informații secrete de pe site-ul deținut de australianul Julian Assange au avut o influență absolut pozitivă și trebuie să purifice spiritul relațiilor internaționale, a declarat Medvdev. El a spus că pentru unii au prezentat interes informațiile publicate, dar pentru alții ele nu au constituit niciun secret. Dmitri Medvedev a dat asigurări, în discursul cu care a deschis lucrările forumului în calitate de conferențiar principal, că Rusia va asigura libertatea deplină în privința internetului. Ieri, în prima zi a Forumului Mondial de la Davos, compozitorul și interpretul de naționalitate indiană, Rakha Rahman și tenorul Jose Carrera au fost premiați cu trofeul Crystal Award. Distincția se oferă în fiecare an artiștilor care, prin munca lor, au contribuit la promovarea culturii.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.