duminică, 21 iulie 2019

O femeie din Ialomița a murit după ce a contactat virusul West Nile, prin înțepătura unui țânțar

O femeie din Ialomița a murit după ce a contactat virusul West Nile, prin înțepătura unui țânțar

O femeie din județul Ialomița a murit după ce a fost înțepată de un țânțar, medicii stabilind că aceasta contactase, prin înțepătură, virusul West Nile.

Femeia, în vârstă de 79 de ani, s-a simțit rău și a fost transportată la spitalui Matei Balș din București, unde medicii au stabilit cauza stării sale, fără să mai poată face ceva pentru a-i salva viața.

Este primul deces înregistrat în România care a fost provocat de virusului West Nile.

Într-adevăr, femeia de 79 de ani din Ialomița a fost internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită, iar aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face față acestei infecții.

Potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 - 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome și mai puțin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită.

Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidența formelor grave și a decesului este extrem de redusă. Nu suntem într-o situatie gravă care să cauzeze îngrijorarea populației”, a explicat pentru Mediafax Laurențiu Colintineanu.

Comenteaza aceasta stire