duminică, 16 iunie 2019

O firmă americană va produce armament în România în colaborare cu o firmă autohtonă

O firmă americană va produce armament în România în colaborare cu o firmă autohtonă

O firmă americană va produce armament în România. Anunțul a fostă făcut astăzi de premierul Mihai Tudose, care a spus că mâine va semna contractul.

"Mâine vom semna un contract important cu o firmă americană care va produce armament în România în colaborare cu o firmă românească, tot ca un angajament pe termen lung despre prezența României în NATO și ceea ce va însemna și sperăm că va însemna, în continuare, în această zonă a Europei, pe flancul estic și în Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate și ca un partener strategic recunoscut al Alianței Nord-Atlantice”, a anunțat Tudose, la finalul întâlnirii cu Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a menționat în cadrul discursului său ținut la Adunarea Parlamentară NATO că România este un partener foarte important în interiorul NATO, fiind un membru exemplar.

"România este un partener foarte important în interiorul NATO, atât pentru faptul că dorește să aloce 2% din PIB pentru apărare, dar și pentru participarea la operațiunile NATO din Afganistan și Kosovo (…) România este țara care asigură flancul estic al NATO și putem spune că este un partener de încredere al Alianței", a spus Stoltenberg.

Comenteaza aceasta stire