luni, 23 iulie 2018

O nouă lovitură pentru DNA! Cinci persoane trimise în judecată pentru mită au fost ACHITATE!

O nouă lovitură pentru DNA! Cinci persoane trimise în judecată pentru mită au fost ACHITATE!

Cinci persoane, printre care un polițist și două angajate Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sănătății, trimise în judecată de DNA pentru pentru luare de mită, dare de mită și complicitate la dare de mită, au fost achitate. Decizia este definitivă.

În decembrie 2015 procurorii DNA Constanța i-au trimis în judecată pe Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, la data săvârșirii faptei, pentru luare de mită, Ștefania Claudia Tănase, farmacist diriginte și reprezentant al unei societăți comerciale, pentru dare de mită, Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societăți comerciale, Cosmin Tănase, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, pentru complicitate la dare de mită, scrie News.ro citat de evz.ro.

Procurorii au stabilit că, pe data de 27 august 2015, Ștefania Claudia Tănase a remis, cu titlu de mită, Laurei Spaiu, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuțiilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecției unui punct de lucru al firmei, cu destinația ”farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

Totodată, Ștefania Claudia Tănase a beneficiat de sprijinul Zânei Dobrin și al Cosmin Tănase împreună convenind asupra necesității remiterii mitei și a valorii aproximative a acesteia, precum și de sprijinul Nicoletei Silvia Cota Pascu care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor, potrivit procurorilor DNA.

Comenteaza aceasta stire

UPDATE. Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi, la o lună de la decizia CCR! Cine este Anca Jurma, procurorul delegat la conducerea DNA
De Neptun TV 9 iulie 2018

Șeful statului a atras atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Încă un român a fost condamnat la pedeapsa cu moartea în Malaezia pentru trafic de droguri
De Neptun TV 27 iunie 2018

Ministerul de Externe transmite că magistrații Curții Federale de Justiție a Malaysiei au confirmat pedeapsa printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.

Superimunitatea judecătorilor CCR, adoptată de Parlament! Nu pot fi reținuți, arestați, percheziționați, trimiși în judecată fără încuviințarea plenului Curții
De Neptun TV 25 iunie 2018

Senatul a adoptat, luni, ca for decizional, proiectul care modifică Legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale, care prevede că judecătorii constituționali pot fi urmăriți penal, însă nu pot fi arestați, percheziționați sau trimiși în judecată decât cu încuviințarea plenului CCR.