luni, 22 iulie 2019

O nouă stea a tenisului vine tot de la Constanța - Sebastian este fiul unui fost tenisman și a devenit dublu campion!

O nouă stea a tenisului vine tot de la Constanța  - Sebastian este fiul unui fost tenisman și a devenit dublu campion!

O nouă stea a tenisului se ridică de la Constanța, din comunitatea căreia îi aparține Simona Halep. Puștiul care a devenit recent dublu campion este fiul unui fost jucător de tenis, scrie adevarul.ro.

Constănțeanul Sebastian Gima a reușit o performanță spectaculoasă la Campionatele Naționale Individuale de Vară U18 ani de tenis de câmp, desfășurate săptămâna trecută, la Mediaș. Aflat pe locul 140 în clasamentul ITF, puștiul antrenat de tatăl său, fostul tenismen Stelian Gima, și de canadianul Adriano Fuorivia, a avut un parcurs perfect, devenind campion național atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu. Cronicarii sportivi descriu cum a decurs evoluția lui Sebastian Gima.

Cotat cu șansa a treia la câștigarea trofeului, în proba de simplu, Sebastian a câștigat titlul după ce a cedat un singur set în cinci întâlniri, și acela la tie-break, în fața principalului favorit. El s-a calificat în finală, după a trecut pe rând de Iustin Belea (CS Dinamo), cu 6-1, 6-0, Dan Munteanu (AS Tenis Club București), cu 6-0, 6-1, Adrian Bejenaru (LPS-CSS Constanța, cap de serie nr. 7), cu 6-2, 7-6 (7/3), și Nicholas-David Ionel (CS Dinamo, cap de serie nr. 1), cu 7-5, 6-7 (3/7), 7-6 (7/1). În ultimul act, Sebastian Gima s-a duelat cu al patrulea favorit, Radu Papoe (CS Dinamo), de care a trecut cu 6-2, 6-4.

În proba de dublu, constănțeanul a făcut pereche chiar cu finalistul de la simplu, Radu Papoe, cei doi fiind creditați cu a doua șansă la câștigarea trofeului. Sebastian Gima și Radu Papoe Sursa Ionuț Coman Ajunși în ultimul act, după ce i-au depășit pe Alexandru Chiriță (AS Tenis Master)/Alex Pavel (CS Dinamo), cu 6-0, 6-2, și Matei Georgescu (AS Tenis Club București)/Adrian Bejenaru (LPS-CSS Constanța), favoriți nr. 3, cu 7-6 (5/7), 6-7 (4/7), 10-7, Sebastian Gima și Radu Papoe s-au luptat pentru trofeu cu principalii favoriți, Nicholas-David Ionel (CS Dinamo) și Mihai Marinescu (CS Ploiești). După un meci spectaculos și echilibrat, constănțeanul și partenerul său s-au impus cu 2-6, 7-5, 10-6.

„Sunt foarte fericit că am reușit să câștig ambele trofee. Obiectivul meu pentru acest an este să ajung în Top 30 ITF“, a declarat constănțeanul Sebastian Gima.

Comenteaza aceasta stire

Cum să suportați mai ușor canicula. Sfaturi de la specialiștii ISU Dobrogea și medicii SMURD
De Neptun TV 5 iulie 2019

Mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități) interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferindu-le asistență ori de câte ori au nevoie;