luni, 15 iulie 2019

O nouă zi de proteste în fața Băncii Centrale Europene

O nouă zi de proteste în fața Băncii Centrale Europene

A fost o nouă zi de proteste în fața sediului Băncii Centrale Europene din Frankfurt, unde 5 mii de oameni au contestat încă o dată politicile de austeritate impuse de guvernele din Zona Euro. Polițiștii au utilizat sporadic gaze lacrimogene.

Aproximativ 20 de mii de persoane au fost așteptate, astăzi, la protestul organizat de mișcarea anticapitalistă Blockupy în Frankfurt împotriva măsurilor de austeritate din Europa.

Potrivit poliției germane, 5 mii de oameni au participat la protestul de azi. Ei sunt nemulțumiți din cauza modului în care gestionează liderii europeni criza datoriilor suverane.

Ca și ieri, manifestația s-a desfășurat în fața sediului Băncii Centrale Europene, instituție care astăzi se sărbătorește împlinirea a 15 ani de la înființare. Acestei inițiative i-au dat curs inclusiv sindicate și organizații de stânga.

Protestele programate să se desfășoare pe parcursul a patru zile au loc în contextual în care șomajul din Zona Euro a crescut la 12,2% în luna aprilie, un nou nivel record pentru uniunea monetară.

Confruntate cu povara unor datorii uriașe, guvernele europene au redus cheltuielile și au crescut taxele, fapt care a contribuit la adâncirea recesiunii în Zona Euro.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.