duminică, 21 iulie 2019

O profesoară din Constanța le predă copiilor cu cuțitul în poșetă: 'Dușmanii să moară mâncați de viermi!' - VIDEO

Copiii de la o şcoală din Constanţa sunt traumatizaţi de blestemele unei profesoare despre care părinţii şi conducerea unităţii spun că are grave probleme de comportament. Femeia a fost înregistrată de elevi în timp ce le povestea că are un cuţit în poşetă pentru că se simte urmărită şi că le doreşte duşmanilor închipuiţi să moară mâncaţi de viermi.

Sistemul de învățământ românesc se zbate captiv în ghearele unor boli care îl macină puțin câte puțin. Consecințele sunt grave și se văd în cazurile tot mai dese de violență în școli, în rezultatele tot mai slabe la examenele naționale și chiar în frustrarea profesorilor.

Un fenomem extrem de periculos, dar care stă bine ascuns, este cel al cadrelor cu grave probleme psihice, care ajung să le predea copiilor. Cuvinte greu de indurat și de un adult, lasă urme adânci în sufletul unor copii de doar 6-7 ani, vârstă la care încep să își clădească personalitatea și să se formeze ca oameni.  Un discurs tulburător purtat în fața propriilor elevi este al unei profesoare de engleză din Constanța.

O imagine care odată ce a prins contur în imaginația copiilor i-a determinat să nu își mai dorească să calce pragul școlii.

Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Ciprian Porumbescu spune că problemele de comportament ale profesoarei incriminate s-au accentuat în ultima perioadă, iar agresivitatea verbală i-a determiinat pe zeci de părinți să depună reclamații peste reclamații.

Conducerea unității spune că a încercat să îi întindă profesoarei o mână de ajutor încă de acum trei ani, când deviațiile de comportament nu erau atât de grave. Toate tentativele au fost sortite eșecului. Dascălul nici nu vrea să audă de un consult psihologic sau psihiatric, ba mai mult se consideră nedreptățit, amenințat și umilit de alți colegi în fața copiilor și a părinților, lucru pe care nu îl tolerează.

Dacă refuză să consulte un psihiatru, profesoara riscă suspendarea contractului de muncă.

Psihologii spun că un astfel de comportament este extrem de periculos pentru cei mici, care tind să îl ia ca exemplu în primii ani de școală.

În urmă cu trei ani, Neptun TV dezvăluia alte câteva cazuri grave de educatori care apăreau în fața copiilor de grădiniță deși se aflau sub un tratament psihiatric extrem de puternic. Aceștia ajunseseră să meargă desculți, să vorbească singuri și, mai grav, să umble cu sticle de benzină amenințând că dau foc școlii. Inspectorul general de atunci, Răducu Popescu, a tras semnale de alarmă puternice cu privire la obligativitatea testării psihologice a profesorilor și chiar a încheiat un protocol cu Colegiul Psihologilor.

Din păcate, totul a rămas la nivel de proiect. În tot acest timp, în fața copiilor ajung profesori care devin strigoii unui sistem din ce în ce mai bolnav.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.