vineri, 19 iulie 2019

O remarcabilă coadă de dinozaur, bine conservată în chihlimbar, a fost descoperită de un cercetător chinez

O remarcabilă coadă de dinozaur, bine conservată în chihlimbar, a fost descoperită de un cercetător chinez

O bucată de chihlimbar -  rășină fosilizată - a fost descoperită de un cercetător chinez în Myitkyina, Myanmar și conține varful unei cozi de dinozaur foarte bine conservate.

Cu aproximativ 100 de milioane de ani în urmă, un tânăr dinozaur, de dimensiuni mici, și-a dat ultima suflare după ce a rămas blocat în rășina groasă a unui copac. Ghinionul său oferă însă acum cercetătorilor o nouă perspectivă asupra dinozaurilor cu pene din perioada Cretacicului, relatează cei de la Reuters.

Cercetătorii care au analizat bucata de chihlimbar au descoperit că modul în care a fost conervată coada este excepțional, fragmentul de coadă conținând oase, carne, piele si pene. Dinozaurul era un pui și nu măsura mai mult de 20 de centimetri.

"Este prima de acest gen", a spus paleontologul Ryan McKellar de la Muzeul Saskatchewan. "Vedem cum penele sunt încă atașate de coadă, vedem și modul în care s-au atașat, la scară micrometrică", a mai spus acesta.

Coada este alcătuită din opt vertebre, țesut moale și pene, toate conservate impecabil chiar și dupa 100 de milioane de ani.

Comenteaza aceasta stire