joi, 23 noiembrie 2017

O săptămână de vară în mijlocul toamnei: zile cu 25 de grade la jumătatea lui octombrie

S-au inversat anotimpurile pe litoral. Am trecut, calendaristic, de jumătatea toamnei, dar afară este vară. Au fost 25 de grade Celsius, astăzi, la malul mării, o vreme excelentă pentru bronz şi chiar o baie. Ce-i drept, marea e destul de rece, dar nu suficient cât să nu o încerci. Veştile meteorologilor sunt bune şi pentru restul săptămânii.

De Andreea Bajdechi 16:36, 17 octombrie 2017 58 vizite LITORAL

Este neașteptat de cald pentru această perioadă pe litoral, cu 10 grade Celsius peste normalul lunii. Destul de multe, dacă ținem cont că am trecut calendaristic de jumătatea toamnei. Și astfel, avem parte de o săptămână de vară autentică în miez de toamnă.

Acești domni, trecuți de vârsta tinereții, s-au lăsat ademeniți de inversarea anotimpurilor și au venit în stațiunea Mamaia să facă o baie în mare. Este un bun tratament pentru oase, un amestec de soare și apă sărată care întinerește.

În aceeași zi a anului trecut, toamna mohorâtă și friguroasă dădea semne că este timpul să ne pregătim de iarnă. Acum, însă, ieșim afară în tricou, ne plimbăm pe malul mării și ne bucurăm de briza blândă și de nisipul încă destul de cald.

Meteorologii spun că valul de căldură este un fenomen normal, care prevestește frigul ce va veni.

Comenteaza aceasta stire

Școala de bune practici în turism - primarii din Constanța și Tulcea, învățați cum să promoveze atracțiile turistice!
De Andreea Bajdechi 3 noiembrie 2017

Turismul nu se face doar în Constanța, ci în toată Dobrogea, căci avem un pământ încărcat de istorie. Este premisa de la care au pornit organizatorii „Școlii de bune practici în turism”. Așa se face că, în cadrul celor trei zile de desfășurare a evenimentului, primarii din mai multe localități, atât din Constanța, cât și din Tulcea, au învățat de la specialiști cum să-și promoveze punctele de atracție turistică.