sîmbătă, 25 mai 2019

O tânără artistă din Constanța pictează pentru nevăzători

Celine vrea să împărtășească frumusețea de care ea se bucură în fiecare zi, și celor care nu pot privi. Așa a luat naștere “Memoria prezentului”, un proiect original și ambițios în care lucrarea pictată în acrilic este însoțită de cea de-a doua, cu aceleași dimenisiuni, executată în relief. Pentru o mai bună percepție, descrierea picturii este realizată atât în alfabetul Braille cât și audio.

„Este foarte frumos. Când nu putem atinge, ne multumim doar cu explicațiile însoțitorilor“, spune o nevăzătoare.

Daniela spune că și-a pierdut vederea la naștere dintr-o culpă medicală. Și-a acceptat condiția, dar ar face orice pentru a se bucura de tot ce însemnă artă. Celine s-a gândit la nevoile Danielei și ale celorlalți ca ea, după o experiență pe care a trăit-o .

„Am văzut la televizor un grup de tineri care îmbrațisau sculpturi și am vrut să le ofer posibilitatea de a se bucura de lucrările mele“, spune artista.

Cu un chip de înger și mâini divine, la 16 ani Celine știe că talentul ei prinde aripi doar pentru că uneori uită să mai iasă din atelierul de creație.

În fața unei planșe albe nu știe niciodată care va fi deznodământul. Dar tocmai asta o face unică. Pentru că visează, greșește și nu se ferește niciodată să recunoască, dar revine și, la final, ajunge să uimească prin creația ei.

Tânăra artistă are în ochi, totuși, regretul unei pasiuni înăbușite de cheltuielile imense. Într-un tablou ca acesta investește chiar și 500 de euro. De aceea, Celine spune că, la finalul liceului, ar vrea să urmeze arhitectura. Pictura va rămâne doar completarea ei ca ființă.

Din peste 900 de tineri, Celine a fost aleasă pentru a participa la Bienala de Artă de la Florența care va avea loc la sfârșitul acestei luni. În 2011, eleva Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța a câștigat premiul întâi al secțiunii Young Artist Award – Pictură, de la Bienala De artă din Chianciano Terme din Toscana.

Comenteaza aceasta stire